În orice afacere, în orice activitate este nevoie permanent de îmbogăţirea cunoaşterii. Dinamica dezvoltării societăţii în sistem politic, economic, ştiinţific şi social este atât de frenetică încât dacă nu prinzi ştirile, descoperirile, noutăţile zilei rişti să nu mai poţi comunica cu cei care sunt la zi cu toate

Mihai Porubin, director executiv al filialei CECCAR Ilfov

Așadar trebuie să fii la curent cu ultimele modificări fiscale, ultimul curs valutar, ultimele mişcări la bursă, ultimele noutăţi din justiţie şi din politică. Pe noi, cei care lucrăm în domeniul contabilității, ne interesează unul sau cel mult două domenii principale, domenii de care depind suc­cesul sau prăbuşirea.

În ceea ce ne priveşte, domeniile principale sunt finanţele şi contabilitatea, cu anexe precum bursa de valori, asigurările, sistemul bancar, resursele umane, expertizele contabile. Pentru sistemul fiscal, CECCAR este unul din furnizorii de informaţii cei mai redutabili. 

CECCAR furnizor de proceduri, standarde și norme contabile

Pentru sistemul contabil, CECCAR este printre foarte puţinii furnizori de proceduri, standarde şi norme contabile, iar în materie de standarde internaţionale de contabilitate (traducere şi adaptare) şi etică în contabilitate este singurul furnizor de norme la nivel naţional. Prin participarea la organismele contabile internaţionale (IFAC), ­CECCAR  este consultat şi primeşte asistență la nivelul european cel mai înalt.

În aceste condiţii, CECCAR oferă consultanță fiscală şi contabilă la zi, prin seminarii, mese rotunde, cursuri tematice pentru contabilii din Ilfov, din sistemul instituţiilor publice şi din mediul de afaceri. CECCAR dispune de lectori din mediul academic şi din mediul de afaceri care pot modera lucrări, ateliere şi discuţii privind fondurile europene, consultanță în afaceri, întocmirea declaraţiilor fiscale, parametrii optimi de funcţionare a  sistemului TVA, a sistemului de contribuţii sociale, de modelare şi optimizare a profitului afacerii etc.

Colaborare cu primăriile din Ilfov

CECCAR poate colabora cu departamentele de contabilitate din primăriile din judeţul Ilfov, cu directorii economici şi personalul contabil din firmele cu sediul în judeţul Ilfov.

În altă ordine de idei, CECCAR este singura instituţie care legitimează experţii contabili, în general şi pe experţii contabili judiciari, în special. ­CECCAR autorizează listele cu experţi contabili judiciari pen­tru Ministerul Justiţiei, iar prin Tabloul experţilor contabili şi contabililor autorizaţi sunt oferite mediului de afaceri, întreprinzătorilor dar şi Poliţiei resursele profesionale în materie de experţi contabili. 

Vreţi să reuşiţi în domeniul în care lucrați? Îmbogățiți-vă cunoştinţe­le! Dacă lucraţi în domeniul economic şi aveţi tangenţă cu contabilitatea (in­clusiv fiscalitatea) şi nu apelaţi la CECCAR, rataţi o oportunitate majoră! Oamenii inteligenţi au nevoie de cunoştinţe. Cunoaşterea aduce îmbogăţirea atât a naţiei cât şi a individului, iar îmbogăţirea permite saltul pe nivelul următor al civilizaţiei.