În data de 5 mai, oraş Buftea, zona Calul Bălan: mici, bere, ­primar, discursuri, ­promisiuni, arătat bărbăţie, apoi iarăşi mici, bere, ­primar, discursuri, promisiuni…
Lui Ciprian Dobrin i-a asudat creierul în încercarea de a organiza un eveniment. Nu prea merge nimic în zilele astea, Organizare de Vis – firma unde este co-acţionar,  nu produce cât ar trebui, lumea nu mai iese din casă pentru orice. Ce să mai faci?
Veşnicului PR i-a trecut prin cap ideea cu Ziua Barbatului şi şi-a zis că e aplicabilă. Bere, mici, table, iată toate ingredientele necesare pentru ca buftenii să iasă din casă. Însă unde să se organizeze şi mai ales cum? Că o fi Bergenbier sponsorul oficial, dau şi băieţii nişte bani, vin şi cu berea, standurile, mesele, etc. Însă aia nu-s bani, sau nu-s suficienţi. Şi oricum trebuie acord de la stăpânire, bun prilej de a reînnoda nişte relaţii.
Aşa că, fuga la primărie, unde în această perioadă, orice eveniment e mană cerească şi motiv de asociere de imagine.
Îşi mai leagă şi primarul numele de ceva, (în afară de plăcuţele auto-elogiatoare cu care a împânzit oraşul) şi dacă e cu bani puţini şi lume multă, de ce nu?
Aşa se consfiscă un eveniment. Unii muncesc, îl gândesc, îl organizează, tu vii cu banii (publici, de la buget), îţi pui numele pe afiş, iei cuvântul la deschidere, porţi bandajul tricolor care-ţi vine ca un portjartier şi gata, ţi s-a asociat imaginea, fără merit, şi te confunzi cu organizatorul, binefăcătorul, omul care face ceva pentru bufteni.
Asa au venit şi ordinele: “noi suntem organizatori, adicătălea primăria Buftea. Partener media unic e ăla cu site-ul de îl avem sub control cu plata chiriei şi lipsa avi-zelor de funcţionare, că ălălat site a devenit persona non grata, iar al treilea e în conservare. Accepţi, sau nu iţi dau spaţiul pentru desfăşurare, aprobare, etc, şi nu mai faci nicio Zi a Bărbatului. Aici Bărbatul sunt numai Eu, Ion Stoica!”
De fapt, din Ziua Bărbatului – eveniment organizat de Bergenbier, acum avem Ziua Bărbatului Ion Stoica, eveniment organizat de Primăria Buftea şi Asociaţia nu mai ştiu care. De fapt cui îi pasă care şi unde, primăria să trăiască şi Ion Stoica, cel ales pe viaţă (cel mult în visele sale)!
Şi cu 100.000.000 lei (vechi), atât cât a votat repede Consiliul Local Buftea să se scoată de la buget pentru eveniment, pentru ca Stoica să-şi continue fabricarea ar-tificială de imagine, nu se va face primăvară, însă mai dă o raza de soare, nu-i aşa?
Şi cică Bergenbier nu vrea politizarea evenimentului. Am înţeles, nu se poate poli-politiza, însă dacă e unidirectional politizat, e bun, să fie primit, că fraierii înghit. Şi unicul bărbat din Buftea este Ion Stoica, nu-i aşa?
Depinde din ce unghi priveşti… Că până şi narcisismul ăsta are şi el limitele sale. Aşadar, vom fi prezenţi la eveniment şi vom consemna cum Unicul Bărbat din Buf-tea, cel cu puşca şi cureaua lată peste buric, va veni, va cuvânta, va face dezacordurile gramaticale de rigoare, va declara Ziua Bărbatului – eveniment deschis, va subli-nia eforturile pe care el şi “echipa sa” le fac pentru ca buftenii să fie fericiţi, va sta de vorbă cu toate babele care se mai lasă păcălite de imaginea sa de “Înger Negru” şi se va alege (speră el) cu ditamai imaginea de binefăcător – obţinută aşa cum îi place lui, din bani publici  şi din evenimente despre care habar nu are şi cu care n-are nicio legătură (vezi definiţia bărbatului).
Eventual va pomeni de PPDD (asta e noua), de eforturile de redeschidere a spitalului (cu asta ne minte de un an), de linia de transport metropolitan, unde oamenii răi şi contracandidaţii săi îi pun beţe în roate, de lumea rea care aduce ­câini şi îi hrăneşte, când el se chinuie să-i adune şi să-i sterilizeze… şi alte minciuni electorale.
Profesorul Trăznit  din Buftea