Pentru localnicii din comuna Corbeanca, ziua de 1 Decembrie a fost una plină de emoție. Comunitatea și-a unit sufletele pentru a onora memoria înaintașilor care au luptat pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate și unitate.

Atmosfera solemnă s-a așternut la Momentul Eroilor din localitate, încă de dimineață. Cetățeni ale căror suflete păstrează amprenta timpului în care părinții, bunicii sau străbunicii lor s-au alăturat frontului, devenind martorii unor suferințe de neimaginat, au venit să onoreze memoria înaintașilor. În ciuda gradelor puține din termometre și a vântului tăios care făcea ca steagul tricolor, mândria națiunii noastre, să se unduiască și să șoptească amintiri ale sacrificiului și curajului ostașilor care și-au găsit odihna veșnică pe câmpurile de luptă în cele două Războaie Mondiale, localnicii, în frunte cu primarul interimar Adrian Snagoveanu și cu preoții din comună, au adus un pios omagiu eroilor neamului.
Fiecare participant a simțit pulsul istoriei 
Ceremonia ­solemnă a început sub semnul unității naționale, cu intonarea emoționantă a Imnului Național. În acea clipă, cu mâinile la inimă, în adierea vântului, comunitatea s-a conectat puternic cu trecutul său și cu spiritul național. Acesta a fost momentul în care fiecare cetățean prezent a simțit pulsul istoriei și a recunoscut legătura strânsă pe care o are cu cei care au luptat pentru libertate. Cu fiecare notă a imnului, oamenii și-au amintit de sacrificiile înaintașilor și de momentul istoric în care s-a înfăptuit Unirea. Îmbrăcați în veșmintele liturgice, părintele Constantin Ciortan, de la Parohia Petrești și părintele Adrian Ciobotoiu, de la Parohia Ostrat, au săvârșit slujba de parastas, aducând astfel un omagiu spiritual celor ce s-au jertfit pentru idealurile naționale. Acesta a fost momentul în care spiritualitatea s-a întâlnit cu istoria, iar comunitatea și-a exprimat recunoștința față de eroi săi, într-un mod care a traversat timpul și spațiul. Slujba de parastas a adăugat solemnitate și înălțare spirituală sărbătoririi a 105 ani de la Marea Unire. Apoi, cu pași lenți și inimile pline de respect, primarul interimar Adrian Snagoveanu și consilierii locali au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Așezate cu grijă în jurul monumentului, florile au fost expresiile vii ale recunoștinței și admirației față de cei ce și-au dat viețile pentru libertatea noastră, pentru limba și tradițiile românești. Fiecare floare care alcătuia o coroană a avut de spus o poveste, o rugăminte de păstrare vie a amintirii eroilor!
Pentru comuna Corbeanca este un privilegiu să aibă un primar dedicat care iubește istoria locală și respectă tradițiile comunității. Edilul nu reprezintă doar autoritatea locală, ci și un exemplu de implicare și conectare cu identitatea culturală a locului, constituind și un bun model de urmat pentru cetățeni.
”Este o cinste și o onoare să petrecem împreună cu cetățenii noștri această zi, deosebit de importantă pentru toți românii, deopotrivă. Monumentul de aici este dedicat atât ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă în Primul și Al Doilea Război Mondial, cât și veteranilor de război din localitatea noastră. În acest moment special, când sărbătorim istoria noastră și sacrificiile eroilor, încurajez localnicii comunei Corbeanca să-și comemoreze eroii într-un mod profund și semnificativ. Să nu uite niciodată că sunt români! Cu toții iubim și prețuim momentul comemorativ care are loc ­anual, la 1 Decembrie, și-l prețuim pentru că este un moment foarte important în istoria și în viața românilor de pretutindeni. Dragi concetățeni, sunt un român născut și crescut în comuna dumneavoastră. Sunt mândru că sunt alături de dumneavoastră, cetățenii acestei comunități și viețuiesc printre dumneavoastră. Nu vă voi dezamăgi. Voi ține steagul sus pentru că sunt un român demn de tricolorul pe care îl port și acum, și mai departe”, a transmis celor prezenți la ceremonie, Adrian Snagoveanu.