Miercuri, 22 decembrie, primăria orașului Pantelimon a organizat o conferință de presă pentru a anunța finalizarea proiectului finanțat cu fonduri europene, „Dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public, cu rețea subterană în orașul Pantelimon”.

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan a făcut o scurtă prezentare a proiectului. Lucrările s-au desfășurat pe o durată de 15 luni, între 24.10.2012 și 24.01.2014 și au fost finalizate la termen. Rețeaua de iluminat public modernizată, prin trecerea în subteran a cablurilor de alimentare, se întinde pe o lungime de 18,5 kilometri, de-a lungul a 72 de străzi. Au fost montați 1.116 stâlpi noi și au fost instalate 1.407 corpuri de iluminat. Această investiție a atras după sine și crearea a 5 noi locuri de muncă, în cadrul dispeceratului de monitorizare. De acest proiect vor beneficia cei aproximativ 8.000 de cetățeni care locuiesc pe cele 72 de străzi unde s-a realizat modernizarea, împreună cu alți 2.000 care vizitează orașul, sau sunt în tranzit.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 15,805 milioane de lei, din care, contribuția Uniunii Europene a fost de 9,971 milioane de lei, cea a Guvernului de 2,190 milioane de lei, iar cea primăriei orașului Pantelimon s-a cifrat la 3,642 milioane de lei. „Probele au început pe 3 decembrie și astăzi putem spune că rețeaua este complet funcțională. Pentru restul sistemului rămas nesistematizat, urmărim obținerea de fonduri europene pentru ca întreaga rețea de iluminat să funcționeze cu cabluri îngropate. Cele 72 de străzi urmează să fie asfaltate și modernizate, începând din primăvara viitoare. Totodată, se va introduce și rețeaua de canalizare pentru ape pluviale, care va rezova multe din problemele din prezent”, a precizat Marian Ivan la finalul conferinței de presă.