După recuperarea cardiovasculară efectuată la CardioRec.

La mai puțin de două săptămâni de la operația de închidere a defectului septal atrial (găurii din inimă), la care a fost supus de către specialiștii Centrului de Chirurgie Toracică din Monaco, Alexandru Rusu, băiețelul din Hunedoara, revine la o viață normală.

Inimioara lui Alexandru Rusu, băiețelul de nouă ani și jumătate din Lupeni, Hunedoara, a început să bată normal. Joi, 12 februarie, micuțul a fost externat, de la Monaco și internat, ulterior, la Centrul de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca. Timp de patru zile, starea de sănătate a lui Alexandru a fost monitorizată permanent de dr. Clara Alexandrescu, unul dintre fondatorii centrului medical de la Corbeanca și echipa sa de profesioniști. În tot acest timp, băiețelul a urmat un program de recuperare cardiovasculară, sub îndrumarea și stricta supraveghere a personalului cu înaltă calificare de la CardioRec.

Peste o săptămână, revine la școală

 

“Alexandu are o evoluție bună, fără complicații post operatorii. A început recuperarea cardiovasculară și va face terapie la noi, până duminică. Pentru că totul decurge bine, va renunța și la medicație. O vom învăța pe mămică să lucreze cu el acasă, iar peste trei luni, revine la control”, ne-a explicat dr. Clara Alexandrescu, medicul care a făcut posibilă plecarea și intervenția de la Monaco. Micuțul apreciază eforturile specialiștilor care s-au îngrijit ca el să ducă o viață normală, pe viitor. “Mă simt bine. Am primit un cadou de la unul dintre medicii care s-au ocupat de mine la spitalul din Monaco, dar pentru mine cel mai important cadou este faptul că am fost operat gratuit, iar acum am o inimă sănătoasă. Peste o săptămână o să merg din nou la școală”, ne-a spus fericit, Alexandru.