De Sfinţii Mihail şi Gavriil, s-au deschis cerurile la Snagov

Sărbătoarea puterilor îngerești a adus o bucurie nemărginită în sufletele creștinilor ortodocși din satul Vlădiceasca, Snagov. Lăcașul de cult care se înalță semeț în această zonă superbă a Ilfovului, a îmbrăcat din nou, haine de sărbătoare. Biserica satului și-a prăznuit hramul de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu evlavie, sătenii și localnicii din împrejurimi au venit la slujba specială și s-au rugat către toate puterile cerești. 

Ziua de 8 noiembrie, a fost una cu totul și cu totul specială pentru creștinii din comuna Snagov, satul Vlădiceasca. Într-o zi splendidă de toamnă, în care soarele încălzea blând, parcă de undeva de sus, s-a pogorât duh sfânt, i-a eliberat pe enoriași de povara greutăților și i-a îmbrăcat cu puterea credinței. Încă de la primele ore ale zilei, cerurile s-au deschis și toate cetele îngerești au înconjurat și au luminat sufletele credincioșilor, ve­­niți în număr mare, la sluj­ba hramului. 

Noul lăcaș de cult, locul în care sălășluiește puritatea și grația divină 

Enoriași din toate satele Snagovului au umplut biserica la această sărbătoare creștină importantă. Au venit în Casa Domnului de la Vlădiceasca pentru purificarea spirituală, cu gând curat și cu nădejdea că vor fi feriți de primejdii, vor trece cu mai multă ușurință peste greutățile cotidiene iar rănile lor vor fi vindecate. Oamenii locului și-au pus speranța în puterea tămăduitoare a lăcașului de cult, nou în­ființat în comuna lor, considerân­du-l un așezământ sfânt. O extindere a vieții lui Hristos, o ca­­să în care sălășluiește puritatea și grația divină.  Cu toții au primit binecuvântarea parohului Constantin Lupu care, prin predica sa, a revărsat harul divinității asupra eno­riașilor. Slujba frumoasă și plină de căldură săvârșită de preotul paroh Lupu, s-a încheiat cu rugăciunea de mulțumire, susținută împreună cu preotul Daniel Crețu, de la Biserica Cocioc din Periș.    

Marian Oancea, primarul comunei Snagov: „Vlădiceasca a devenit deja, locul de rugăciune și reculegere al snagovenilor”

“Ieri, a avut loc sfin­ți­rea icoanelor și am să­vârșit slujbe speciale. În această dimineață, am să­vârșit Acatistul Sfin­­ților Arhangheli, Ca­­nonul către toate puterile cerești, Sfânta Liturghie și Rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu. Bucuria este cu atât mai mare cu cât, în această zi, se împlinește un an de când am pus dorința de a ridica o biserică în mijlocul comunității noastre. Tot astăzi, am primit ca dar, primul clopot care să vestească slujbele și toate evenimentele religioase, creștinilor. În această zi mare, am primit de la maica stareță a Mânăstirii Țigănești din Ciolpani, Sta­­vrofora Eu­fimia, o icoa­nă praznicală cu Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. De asemenea, din partea soborului de maici, în pomenirea maicii Arsenia care a mers la Domnul, am primit un rând de veșminte. Dar, cel  mai mare dar pe care mi l-au făcut credincioșii, a fost că au umplut biserica și nu au fost prezenți doar cu trupul, ci au fost rugători și au cântat alături de cântăreții de la strană. Cea mai mare bucurie este să fim împreună, după modelul Sf. Îngeri și Arhangheli – curați, mai buni, mai iertători, îngăduitori, milostivi și mai ales, rugători neîncetați”, a spus parohul Constantin Lupu. 

Constantin Lupu, preot paroh: „Cea mai mare bucurie este să fim mai buni, mai iertători, milostivi și mai ales, rugători neîncetați”

“Deși, a fost ridicată recent, biserica de la Vlădiceasca a devenit deja, locul de rugăciune și reculegere preferat de foarte mulți locuitori ai Snagovului. A fost o promisiune electorală pe care am onorat-o, spre bucuria noastră, a tuturor. Dar, cea mai mare mulțumire a mea este că astăzi, în zi de mare sărbătoare, snagovenii din toate satele au venit cu bucurie și au umplut biserica de aici”, a menționat primarul Marian Oancea.