Fostul senator Ilie Sârbu s-a prezentat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, la intrarea în DNA acesta susținând că a fost chemat în calitate de martor.  Despre faptul că Ioan Niculae ar fi plătit un milion de euro pentru adoptarea unei hotărâri de guvern, fostul ministru al Agriculturii a precizat: „Asta e problema dlui Niculae, dar eu nu am adoptat-o. (…) Știți bine cât m-au înjurat în presă, pentru că ați văzut stenograme”. Întrebat dacă „a fost cineva care a transformat Guvernul în talcioc de hotărâri’’, Ilie Sârbu a răspuns, potrivit Agerpres: „Nu, nu s-a transformat și nu s-a dat nimic”.

La DNA se afla, în același timp, și fostul ministru Adriean Videanu, care a susținut, de asemenea, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar de care nu știe nimic. Și ca să fie completă schema, în
cursul aceleiași dimneți, tot la DNA ajunsese și Claudiu Constantin Stafie, fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

 

Potrivit unor surse judiciare, Videanu, Sârbu și Stafie sunt audiați ca martori în dosarul în care sunt anchetați omul de afaceri Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, și în care, în luna iulie, au fost efectuate mai multe percheziții.