Pentru mulţi, an de an, perioada din preajma zilei dedicate femeii, vine cu bucuria transmiterii sentimentelor de iubire parcă mai puternice, decât în restul anului. Băieţii le oferă fetelor flori, mărţişoare şi tot felul de daruri prin care să le demonstreze cât de speciale sunt pentru ei. Tinerii îndrăgostiţi îşi copleşesc iubitele cu minunate declaraţii de dragoste şi le surprind cu cele mai alese daruri de suflet. Şi totuşi… mânaţi de goana traiului zilnic, uităm că iubirea este sentimentul cel mai nobil şi mai sacru şi trebuie să-l sărbătorim aievea, în fiecare zi din viaţa noastră.

Iubirea este sacră şi trebuie sărbătorită mereu, nu doar cu anumite ocazii speciale. Dragostea care ne împodobeşte cu cele mai înalte virtuţi, izvorăşte din puritatea divină şi are puterea de a ne purifica şi înnobila sufletul atunci când o trăim şi o împărtăşim cu aceeaşi putere. Sentimentele profunde de iubire stau la baza căutării şi descoperii sensului vieţii de zi cu zi. Pentru că ele ne înfrumuseţează, ne împodobesc şi ne ridică sufletul pe cele mai înalte culmi ale bucuriei, liniştii şi împlinirii. Iată, o bună dovadă că iubirea este sfântă.

Ne-am născut să iubim şi să fim iubiţi

Suntem concepuţi din iubire. Iubirea părinţilor noştri şi a lui Dumnezeu şi ne-am născut să iubim şi să fim iubiţi. Experimentăm acest minunat sentiment, încă din primele zile de viaţă. Ca printr-un miracol, o fiinţă nobilă căreia noi îi spunem mama, ne oferă o iubire specială şi unică, prin care ne transmite siguranţă, protecţie şi cele mai înalte valori umane. Ea ne dă efectiv o parte din ea. Ne hrăneşte cu „laptele produs în sânul vieţii ei”, oferindu-se pe sine ca hrană pentru creşterea şi dezvoltarea noastră. Apoi, să nu uităm că mama ne dă ca hrană zilele ei, de când ne strânge-n braţe pentru prima dată, până-n clipa cea de pe urmă. De fapt, relaţia dintre noi şi mamă este o relaţie de iubire în Hristos, cu Duh Sfânt. La fel este şi iubirea faţă de cel pe care-l considerăm suflet pereche.

Iubirea este Dumnezeu…

A vorbi despre iubire înseamnă să vorbim despre Dumnezeu. Pentru că El este iubirea adevărată şi desăvârşită iar noi suntem făcuţi după  chipul şi asemănarea Lui. Dumnezeu ne este Tată iubitor, iar noi, fiii lui, suntem datori să-I respectăm cuvântul şi să ne deschidem sufletul către El şi către oameni, valorizând dragostea, empatia şi compasiunea. Exact aşa cum ne iubeşte El, cu iubirea-I nemărginită. „Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. (…) Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea” (I Corinteni 13). Iată, o pildă biblică ce ne arată puterea iubirii.

… şi merită cinstire, totdeauna

Probabil că tehnologia şi ritmul alert al cotidianului, a aruncat în derizoriu emoţia acestui sentiment atât de nobil. Pentru mulţi, iubirea a ajuns astăzi, un fel de marfă scoasă la vânzare care va duce la decăderea condiţiei umane. Desigur, este frumos şi firesc să petrecem anumite zile alături de persoana care ne-a cucerit inima, într-un mod mai romantic şi mai special decât în restul anului. Dar asta nu înseamnă că trebuie să dedicăm zilele respective, dragostei.  În realitate, iubirea fiind un sentiment divin, ne umple sufletul cu tot ce e mai bun şi mai frumos în fiecare zi. Prin urmare, ar fi fascinant dacă ne-am cinsti dragostea care vine de la Dumnezeu, zilnic. Ce poate fi mai frumos decât să ne bucurăm de aceste momente minunate, ori de câte ori simţim nevoia­?! Cinstind iubirea curată, cea care vine din sufletul şi din tot cugetul nostru, Îl cinstim pe Dumnezeu.

Tuturor, zile cu iubire, alături de cei dragi inimilor voastre!

Indiferent de situaţia în care vă aflaţi, fie că sunteţi îndrăgostiţi sau aşteptaţi o mare iubire în viaţa voastră, eu vă doresc tuturor, zile binecuvântate şi pline de iubire, alături de cei dragi inimilor voastre! Şi închei prin a vă aminti că ,,Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.,, (I Ioan 4, 8)