Un tânăr a fost reţinut zilele trecute după ce a spart, în orașul Otopeni, casa în care a locuit sculptorul Gheorghe Iliescu-Călinești și a furat mai multe obiecte de artă din bronz și alamă în valoare de 15.000 de euro. 

Potrivit unor surse din Poliţia Ilfov, Ionuţ Panchea, de 29 de ani, din Buzău, s-a stabilit în Otopeni în urmă cu câteva săptămâni. În noaptea de 13 spre 14 februarie, tânărul a spart un geam de la casa care a aparţinut sculptorului Gheorghe Iliescu-Călinești, însă când a pornit alarma a fugit. A doua zi, în jurul orei 8.00, tânărul a in-trat în imobil, de unde a furat cinci statuete din bronz și alamă evaluate la aproximativ 15.000 de euro. Furtul a fost descoperit în 18 februarie de fiica sculptorului, Cris-tina Iliescu, care a anunţat imediat poliţia.

Statuetele furate de Panchea au fost găsite de poliţiști în locuinţa închiriată de acesta. Bărbatul și-a recunoscut fapta.

Gheorghe Iliescu-Călinești (1932-2002) a fost un sculptor român, reprezentant al sculpturii avangardiste, operele sale fiind prezentate în diverse expoziţii naţionale și internaţionale.