LOVITURĂ! Presa, la pământ! ȘOC! ȘOC!

Să vezi şi să nu crezi! Magda Peşu, chiar există! Ca director general al “ANADOLU AUTOMOBIL ROM” SRL. Asta, da, apariţie! Deşi a fost căutată cu sârguinţă şi încăpăţânare de echipa ziarului, vreme aproape o săptămână. Dragă “ANADOLU” & Comp., căci altfel nu pot să mă exprim, aflaţi că i-am trimis nişte mail-uri, mult prea discretei directoare. Nici un răspuns. 

M-am îndârjit împotriva sorţii şi am apelat la telefoane. Chinuit de conştiinţa deontologică! Am lăsat mesaje la secretariat, că trebuia să îi culeg o opinie, două. I-am transmis şi alte mesaje, cu invitaţii la dialog prin amploiaţii măriei sale. Nimic. Apoi, într-una din zile, ne-am urcat în maşină şi am plecat spre “umbra” făpturii sale. Eşec garantat. 

Scandalos, cu multă jenă!

Acum, iată că apare un “Drept la replică”, semnat de cineva, cu numele ei. O fi, n-o fi, noi o publicăm. Integral. Chit că, persoana şi acţiunea se umplu de jenă.  O fi existând ceva, peste calificativul scandalos?  Cred că da! Cel puţin teoretic. E Ruşinea! Numai că, în cazul “marelui” importator din Ciolpani, n-am nimerit-o nici cu asta. 

De ce o fi zicând că a “luat la cunoştinţă, cu surprindere de articolul” nostru? S-o fi surprins – ptiu! – că există? 

Iar despre autobuzul remorcat, despre care o să citiţi mai departe “indignarea”  lor, imaginea publicată este chiar din ziua de 31 ianuarie, la ora 20. Sunt dovezi. Explicaţia mea ar fi, că echipa “Anadolu” e derutată. 

L-au văzut de prea multe ori.  Pentru că, după seara de 31 ianuarie, cea cu remorcatul din fogtografie, l-au adus din nou la service. L-au reparat la 1 februarie. A doua zi, pe traseul Buftei, s-a defectat din nou. Peste trei zile l-au  făcut “ca nou”! Dar după două curse, iar s-a înţepenit. Gata, deocamdată. 

Alte surprize savuroase, în episodul următor. Promit că va fi de excepţie!   

Iată dovada că Magda Peşu, chiar există!

Dreptul la replică: 

Urmare a materialelor realizate de către publicaţia dumneavoastră, la datele de 10 februarie 2014, respectiv 17 februarie 2014, sub titlurile „SCANDALOS”! “Isuzu” şi „Anadolu Automobil Rom SRL“ au pus pe butuci transportul de persoane şi “Banii înapoi! Sau….”, vă transmitem punctul de vedere al SC “Anadolu Automobil Rom” SRL, în calitate de importator unic în România al autobuzelor / autocarelor Isuzu.

Solicitarea noastră, intitulată „Drept la replică“ vizează afirmaţiile neconforme adevărului, inserate în aceste două articole, în care autorul a preluat tendenţios şi în afara contextului real, date trunchiate şi necorespunzătoare realităţii de la “General Public Serv” SA.

În replică, în scopul asigurării corectei informări a opiniei publice facem  precizarea că am luat la cunoştinţă cu surprindere de articolul dumneavoastră din ziarul “Jurnalul de Ilfov”, din data de 10 februarie, deoarece după ce reprezentanţii “Jurnalui de Ilfov” au fost în vizită la societatea noastră şi au văzut că doar două vehicule sunt în service şi le-au fotografiat, au scris că toate cele patru vehicule s-au aflat în service.

Mai mult, fotografia de deschidere a articorului prezintă un autobuz tractat duminică seara (9 febr.) care împreună cu celălalt autobuz s-a întors în Buftea, în cursul zilei de luni,  la câteva ore după ce reprezentanţii “Jurnalului de Ilfov” au părăsit sediul nostru din Ciolpani.

Atunci ne întrebăm şi noi şi întrebăm şi publicul dvs. în interesul cui şi de ce “Jurnalul de Ilfov” face afirmaţii de genul  “De ce nu vorbeşte cu nimeni”?, “ tot nu-i merg autobuzele”, “au trecut peste 10 zile”.

De asemenea, în “Jurnalul de Ilfov”, din data de 17, în mod tendenţios apare informaţia “tot nu-i merg autobuzele”!,  în condiţiile în care din data de 12.02.2014 nu a mai fost înregistrată nicio solicitare de intervenţie pe adresa societăţii noastre, deoarece autobuzele din Buftea erau în perfectă stare de funcţionare.

De altfel, în spiritul deontologiei profesiei de jurnalist, era preferabil ca autorul  articolului să efectueze o verificare prealabilă a veridicităţii informaţiilor, înainte de publicarea materialului şi să se asigure că au înţeles corect “mesajul transmis prin reportajul care a constituit sursa articolului, mai ales că societatea noastră – după 16 ani de activitate şi cu peste 1.000 de unităţi vândute – a reuşit să să impună pe piaţa auto prin calitatea serviciilor oferite, atât prin vânzare cât şi prin service.

De asemenea, în articolele dumneavoastră se prezintă un număr nerealist de ore de imobilizare a autobuzelor, deoarece conform fişelor de intrare / leşire service, de când  au fost achiziţionate de către Primăria Buftea, cele patru autobuze au fost la noi în service pentru un total de 93 de revizii şi 48 de reparaţii, însumând în total de 432 ore. Dintre acestea, au fost reparaţii pe de o parte a articulaţiilor uzate cauzate de calitatea suprafeţei de rulare, precum şi reparaţii legate de înlocuirea unor becuri sau lămpi de gabarit, reparaţii care de asemenea nu pot fi imputate furnizorului de autobuze.

Mai mult decât atât, auto “Isuzu Citimark”, cu nr. de înmatriculare IF-21-POB a staţionat în service-ul nostru ca urmare a unui accident de circulaţie şi a relaţiilor dintre proprietar şi asigurator care a acceptat cu întârziere să acorde despăgubire către “General Public” SA. 

De asemenea, vă informăm că deşi autobuzele au fost cumpărate în 2011 şi au fost puse în exploatare abia în anul 2012, acestea nu au efectuat reviziile minime  obligatorii în această perioadă, conform graficului de timp prevăzut în paşaportul tehnic şi de revizii al autobuzelor. Cu toate acestea, “Anadolu Automobil Rom” S.R.L. a continuat garanţia vehiculelor, deşi ar fi putut să o rezilieze conform clauzelor de excludere din garanţie semnate de proprietar, la preluarea vehiculelor.

În concluzie, publicaţia dvs a ales însă să prezinte informaţii referitoare la acest subiect referindu-se în mod arbitrar la “Isuzu” şi “Anadolu Automobil Rom” S.R.L., fără a se documenta şi interpretând într-o manieră subiectivă şi distorsionată materialul prezentat de către societatea noastră. 

Pentru aceste considerente, vă solicităm rectificarea informaţillor prezentate  atenţiei publicului, deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să aducă atingere prestigiului mărcii Isuzu şi societăţii “Anadolu Automobil Rom” SRL. 

În speranţa că doriţi o informare corectă a cititorilor dumneavoastră, vă remitem acest material pentru publicare ca “Drept la replică”, pentru articoleie publicate în data de 10, respectiv 17 februarie, 2014. 

Cu stimă, Magda Peşu,

director general al “Anadolu Automobil Rom” S.R.L.

(Va urma)