Nici nu a revenit bine în funcţie, că domnul Paul Precup, primarul comunei ilfovene care face legătura dintre Bucureşti şi Buftea, a decis că este cazul demarării acţiunii de reîmprospătare imagistică. Aşadar, la Mogoşoaia se scot vechile borduri şi sunt montate altele, mai mari, înalte şi falnice, să se vadă şi din avion, că tot este des survolată zona.

Mai trist este că locuitorii străzilor lăturalnice nu au acelaşi noroc cu cei de pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte. La întâmplare, am privit pe prima stradă a comunei Mogoşoaia, prima cum vii dinspre Buftea către Bucureşti. Acolo nu tu asfalt, nu tu civilizaţie, acolo  nu contează, că doar nu or intra reporterii pe strada de graniţă cu Buftea, să vadă cum stă realitatea din teren. Uite că au intrat şi uite că-şi pun întrebarea: nu era cazul, domnule Precup, ca ma întâi să aduceţi întreaga comună la nivelul secolului 21 şi abia apoi să schimbaţi bordurile? Ştim că tuturor primarilor le plac borduriadele, ştim că- tehnice şi frumoase, ştim că-s şi bănoase, dar chiar aşa, nu vreţi să depăşiţi secolul 18 pe unele străzi şi mai apoi să transformaţi centrul comunei în Las Vegas? Şi pentru a încheia „controlul” în aceeaşi notă, am imortalizat şi una dintre ultimele străzi de pe teritoriul comunei (foto), stradă care arată tot ca în secolul când maşina era încă o utopie.

Cât despre momentul ales pentru borduriadă, nici că se putea mai prost alege: ziua în amiaza mare, când temperaturile la nivelul asfaltului ating uşor 40 de grade Celsius, iar productivitatea muncii atinge fantasticele cote româneşti, adică spre zero. Având în vedere că vorbim despre un drum naţional, poate că şi muncitorilor le-ar fi fost mai lesne să schimbe bordurile după apusul soarelui, iar şoferii care stau la interminabilele cozi formate din cauza lucrărilor de pe DN 1A, v-ar mulţumi. Aşa, vă înjură toată lumea şi schimbaţi borduri până la toamnă!