Aşa cum a promis, primarul Gheorghe Pistol a demarat acţiunea de recoltare a probelor de apă din toate zonele oraşului Buftea. 

Alături de reprezentanţii RAJA Constanţa – punct de lucru Buftea, angajaţii primăriei Buftea, sub directa supraveghere a primarului Gheorghe Pistol, au participat la acţiunea Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Ilfov, care la solicitarea primăriei Buftea au recoltat probe de apă potabilă de pe întreg teritoriul oraşului.

În funcţie de rezultatele analizelor care se vor efectua, primăria Buftea va lua măsurile necesare, deoarece este anormal ca buftenii să platească facturi pentru un serviciu care, conform plângerilor cetăţenilor, este neconform cu normele legale.

Aşa cum am mai anunţat, primarul Gheor­ghe Pistol a declarat că în cazul în care analizele vor dovedi că apa furnizată de operatorul de apă şi canalizare din Buftea nu se ridică la standardele necesare, una dintre măsurile pe care le va lua va fi de a sprijini cetăţenii oraşului într-o acţiune de refuzare a plăţii unui serviciu neconform,  probele recoltate putând fi folosite ca motivaţie de refuz, ba chiar mai mult, ca probă în instanţă.