Joi, 22 octombrie, au fost convocați, prin ordinul prefectului județului Ilfov consilierii aleși în comuna Glina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Glina.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

Prefectul județul Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a început ceremonia felicitând consilierii aleși și a precizat că este un eveniment deosebit, un moment important.

”Oamenii au ales să vă învestească pe dvs. cu toate prerogativele legale, astfel încât să le reprezentați interesele, să munciți pentru cetățeni, să vă ocupați de creșterea nivelului de trai, de bunăstare, ­v-au învestit cu încredere și speranță. Vă felicit că ați obținut mandatele de consilieri și mandatul de primar”, a declarat prefectul județului Ilfov, la începutul ceremoniei de învestire a consilierilor locali. Invitați la eveniment au fost președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, subprefectul Andrei Scutelnicu și fostul președinte CJ Ilfov, Cristache Rădulescu.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Glina cu atribuție de secretar al comunei a dat citire ordinului prefectului și a anunțat că ședința este condusă de consilierul local decan de vârstă, Vasile Marin, și de tineri consilieri locali Băjenaru Vasile Cosmin și Ion Ramona Elena, care au preluat conducerea ședinței.

Conform procedurii, secretarul general al comunei Glina a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Cornetu privind validarea consilierilor locali aleși.

Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 14.10.2020, de către Judecătoria Cornetu, în dosarul 12259/1748/2020, privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a dispus: ”au fost validate următoarele mandate de consilieri din cadrul CL al comunei Glina pentru cetățenii aleși: Tudor Marin, Grigore Augustin, Stoica Ion, Pușculiță Mihai, Băjenaru Vasile Cosmin, State Gheorghe, Ciobanu Marian Cătălin,  Petrache Ion, Ion Ramona Elena, Barterău Mihai, Comnea  Viorel, Coma Stere și Vasile Marin și invalidează mandatele de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Glina pentru domnii Tudor Ionuț Răzvan și  Moja Nicolae.”

Reprezentantul primăriei Glina a mai menționat că a primit o demisie din funcția de consilier local declarat ales, consilier care nu a dorit să depună jurământul.

În ordine alfabetică, consilieri  locali aleși și validați de Judecătoria Cornetu au depus jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Glina s-a constitut legal, primarul ales, validat de instanță, prin hotărâre definitivă, Tudor Ionuț Răzvan, a depus, la rândul său, jurământul de credință, iar decanul de vârstă al consilierilor i-a urat succes și să fie un primar ”cum trebuie” și un primar care să nu fie părtinitor.