Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat astăzi, că legea salarizării unitare se află în dezbatere la Camera Deputaților și ar putea primi votul final, săptămâna viitoare.

 

„Am mai primit 40 de amendamente. (…) Am stabilit ca și strategie astăzi și mâine să trecem legea prin comisie, să dăm posiblitatea Finanțelor ca să calculeze impactul încă o dată de data aceasta final cu amendamentele de la Senat și ce mai luăm în calcul de la Camera Deputaților ca săptămâna viitoare să putem să dăm votul final pe această lege”, a spus ministrul Lia Olgu’a Vasilescu, după ședința de astăzi, a grupului PSD.

Lia Olguța Vasilescu: „Creșterea salariilor înseamnă și mai mulți bani din contribuții sociale la bugetul de stat”

Potrivit Agerpres.ro, ministrul Muncii a confirmat faptul că s-a făcut un calcul preliminar pe amendamentele de la Senat. Astfel, majorarea salariilor ar urma să aducă și mai mulți bani la bugetul de stat. „S-a făcut un calcul, se depășește diferența de 32 de miliarde (n.r. — impactul bugetar până în anul 2020), din cauza asta trebuie să vedem ce se întâmplă și la Camera Deputaților. (…) Le-am și spus colegilor că sunt dispusă să susțin orice amendamente de scădere, dar nu de majorare, pentru că de majorare deja va fi foarte greu, dar mai sunt unele reglaje care într-adevăr trebuie să le facem. Și, din cauza asta, înainte să intrăm pe lege, aș vrea să mai discut un pic cu colegii din Comisia de muncă. (…) Într-adevăr, creșterea salariilor înseamnă și mai mulți bani din contribuții sociale la bugetul de stat. Asta este foarte clar”, a adăugat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, citat de Agerpres.ro.