Nicu Vlad, cel mai bun halterofil român din toate timpurile este, începând de astăzi, vicepreședintele Federației Internaționale de Haltere. El a fost ales cu 109 voturi din cele 140 validate la Congresul Electoral IWF de la Bangkok.

 

Nicu Vlad s-a născut pe 1 noiembrie 1963, în localitatea Piscu din  județul Galați. Este multiplu campion mondial, european și național. A participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și a câștigat mai multe medalii – aur în 1984 la Los Angeles, argint în 1988 la Seul și bronz în 1996 la Altlanta. La Jocurile Olimpice din 1992 care s-au desfășurat în Barcelona s-a clasat pe locul IV.

A doborât două recorduri mondiale

Cariera sa de excepție este descrisă și de cele 43 de medalii obținute la Campionatele Mondiale, dintre acestea 14 fiind de aur, 25 de medalii olimpice și europene. De menționat este și faptul că a doborât două recorduri mondiale. După retragere, a fost antrenor, membru în Comitetul Executiv al Federației Europene și membru în Comisia Tehnică a Federației Internaționale de Haltere. În prezent, halterofilul este Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și vicepreședinte al Federației Internaționale de Haltere.