După demiterea de către ministrul Sănătății, Florian Bodog, a echipei de conducere a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, demers despre care cei doi directori vizați – dr. Dănuț Crăciun și dr. Crenguța Dumitru – au aflat de la televizor, la sfârșitul acestei săptămâni, ministrul Educației, Liviu Pop a luat o măsură la fel de surprinzătoare.

Acesta a revocat, ”prin fax”, după informațiile Hotnews.ro (până la acest moment nu există un comunicat oficial din partea ministerului Educației), vineri seara, șefii inspectoratelor școlare din 13 județe (printre care se află și Ilfov) – chiar dacă, cel puțin în cazul Danielei Barbu, inspector școlar general al județului Ilfov, postul este ocupat prin concurs, pentru 4 ani!
Mai mult, la IȘJ Ilfov nu a avut loc nici un control recent privind managementul instituției, iar conducerea instituției a fost, ca și în cazul DSP Ilfov, la fel de surprinsă de decizia venită de la ministerul de resort.
De altfel, situații similare sunt și în cazul celorlalțe 12 inspectorate școlare județene din țară, unde conducerea ministerului Educației a considerat necesar să facă schimbări.
Astăzi, Daniela Barbu se afla la sediul Inspectoratului Școlar Județean, pregătind organizarea celei de-a doua etape a examenului de Bacalaureat. A confirmat pentru Jurnalul de Ilfov, revocarea, dar nu a dorit să comenteze pe subiect, precizându-ne totuși că, nu a stabilit încă dacă va contesta în instanță decizia ministrului.
Tot din informațiile Hotnews.ro, ordinele de revocare urmează să intre în vigoare peste 15 zile, conform legii. Până atunci, mai mulți inspectori școlari reclamă nereguli și spun că nu au avut loc anterior deciziei cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcție.