A fost petrecere mare la Chiajna, weekend-ul trecut, cu multă muzică, distracție și invitați îndrăgiți. Trei zile de basm, pentru un Crăciun în familia Chiajna, așa cum a descris acest eveniment Petre Anghel, city – managerul comunei și inițiator al acestei manifestări.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 481

În cadrul Târgului de Crăciun, organizat în noul parc din strada Amforei, parc inaugurat chiar de 1 Decembrie în comuna Chiajna, mii de cetățeni s-au putut bucura pe 13, 14 și 15 decembrie de o serie de spectacole menite să aducă magie în localitate și să accentueze atmosfera de sărbători.

Primăria Chiajna a oferit astfel, pe lângă un tradițional Târg de Crăciun în cadrul căruia până pe 31 decembrie comercianții își îmbie cumpărătorii cu tot felul de minunății tradiționale, momente artistice pentru toate gusturile și, mai ales, pentru toate vârstele.

Ionuț Bejinariu, managerul casei de discuri Jhaps Records, organizator și prezentator al  evenimentului ne-a spus că primele două zile au fost dedicate copiilor și tinerilor, care în prima zi s-au amuzat teribil cu Trupa de teatru Pantalone și năstrușnicul Magitot cu ale sale numere de magie. Sâmbătă însă, pe hiturile faimosului Mario Joy și cele ale trupei 5GANG, tinerii au dansat și au cântat fără încetare.

Ziua de duminică a fost una specială, așteptată cu nerăbdare mai ales de adulți, având-i pe scenă pe Haiducii lui 7 cai, precum și pe îndrăgita artistă Mirabela Dauer, care a cântat și împreună cu talentații copii ai corului Nostalgia, condus de coordonatorul Allen Alexandru.

”Sperăm să devină o tradiție pentru cetățenii comunei Chiajna și să vină din ce în ce mai mulți oameni la spectacolele organizate pentru ei. Chiar dacă este pentru prima dată când organizăm un spectacol de o asemenea amploare în Chiajna, timp de trei zile, spectatorii au venit în număr mare, peste 1.000 pe zi”, ne-a declarat Petre Anghel.

Mirabela Dauer, emoții pentru sufletul spectatorilor

Imediat după terminarea spectacolului, Mirabela Dauer ne-a spus cu multă emoție dar și umoru-i caracteristic că deși locuiește în Chiajna, este prima oară când cântă în această localitate și a avut foarte mari emoții pentru că ”întotdeauna când ești acasă, nu știi cum te așteaptă vecinii”.

”A fost foarte plăcută atmosfera. Am avut emoții și mi-a părut bine că emoțiile mele au fost constructive și au ajuns acolo unde mi-am dorit, la sufletul spectatorilor”, ne-a mărturisit Mirabela Dauer.

Allen Alexandru, coordonatorul corului de copii Nostalgia, compus din 45 de copii din sectorul 6, ne-a spus că a venit pentru Mirabela și Petre Anghel. ”Copiii au interpretat, ca în fiecare an de sărbători, colinde pentru toți oamenii frumoși și buni. Ne aflăm aici și vom veni cu drag de fiecare dată când vom fi chemați, când va fi nevoie să spunem oamenilor ”La mulți ani!” din suflet și să le urăm sărbători fericite în stilul nostru”, a mai spus Allen Alexandru.

”Am văzut cât de frumos crește această localitate”

Trupa ”Haiducii lui 7 cai”, compusă din Cristian Caloeanu, altfel cetățean al Chiajnei, Dragoș Mihai, cel mai nou membru, și Cătălin Vieru, a venit cu ritmurile etno-rock cu influențe de folclor,  reușind să îi distreze pe spectatori și să îi introducă în spiritul sărbătorilor, așa cum doar românii știu. ”Perioada sărbătorilor ne unește pe noi ca neam, se întorc românii acasă și legat de Chiajna, am luat și noi contact cu oamenii din primărie și locuitorii și am văzut cât de frumos crește această localitate”, ne-a spus Cristian Caloeanu adăugând: ”există în primăria Chiajna o echipă foarte tânără, foarte dragă mie care, la prima mea interacțiune am avut tot suportul lor, iar acest lucru înseamnă foarte mult”.

”Mă încântă faptul că cei din primărie au reușit să facă ce se vede aici. Crăciunul este despre familie, despre acasă”, a spus Dragoș Mihai.