Grație unor proiecte ale Consiliului General al Municipiului București, nouă spitale din Capitală vor intra într-un amplu proces de asigurare a securității la incendiu.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 599, ediția print

Pag. 22, Jurnalul de Ilfov nr. 599, Astmul este subdiagnosticat şi subtratat. 5% dintre pacienţi fac forme severe de boală
 

Vor fi efectuate lucrări la instalații electrice, de ventilație, de tratare a aerului, la infrastructura de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de alarmare în legătură cu incendiul și concentrația de oxigen pentru spitalele „Sfântul Ștefan”, „Colțea”, de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, „Sf. Maria”, „Dr. Victor Babeș”, „Dr. Ion Cantacuzino”, „Nicolae Malaxa” și Colentina. „În sprijinul unei abordări coerente a crizei de sănătate publică rezultată, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile și, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienții care necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide mecanice, de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de detectoare semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală și detecție oxigen, în vederea obținerii unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public la criza COVID-19”, se arată în proiectele de hotărâre.