Vești bune pentru românii care vor avea nevoie de investigații medicale complexe! Mai mult spitale din București și din țară vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, care permite diagnosticarea rapidă și cu mai multă precizie.

„Ministerul Sănătății dotează cu echipamente medicale de rezonanță magnetică (RMN) și computer tomograf (CT) spitalele județene și din Capitală care nu dețin aceste echipamente, conform Programului de Guvernare“, informează Ministerul Sănătății. Contractele pentru achiziția unui număr de 14 echipamente Computer Tomograf (CT) și 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) vor fi semnate de ministrul Sănătății chiar în aceste zile. Astfel, unitățile medicale publice vor fi dotate cu sisteme informatice de tip PACS, tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc.
Potrivit Ministerului Sănă­tății, ahiziția va fi făcută prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, care a fost accesat în anul 2014 și care abia acum a fost deblocat, fondurile începând să fie accesate după 2017.

Se construiesc noi blocuri operatorii și secții de Terapie Intensivă

„Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice“, mai informează Ministerul Sănătății.