În luna iunie, 2014, pe cele două aeroporturi ale Bucureștiului s-a înregistrat un trafic de 800.993 de călători, ceea ce reprezintă o creștere de 11%. Totodată, în primele 6 luni ale anului, a fost înregistrat la porțile aeriene ale Capitalei un număr de 3,74 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă un avans de 7%.

„Numărul pasagerilor care au tranzitat cele două aeroporturi din Bucureşti, în primul semestru din 2014, a înregistrat o creştere de aproape 7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri, în întreg anul 2014. Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european”, se arată într-un comunicat al companiei care administrează cele două aerogări ale Capitalei.

Numărul de mişcări de aeronave a crescut cu peste 10% în iunie, comparativ cu aceeaşi lună din 2013, ajungând la 9.558 aterizări şi decolări. În primul semestru au fost consemnate 47.943 mişcări de aeronave, în urcare cu aproape 4%.

Aproape opt milioane de pasageri, în 2013

La nivelul primului trimestru, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri pe cele două aeroporturi, numărul pasagerilor fiind mai mare cu 4,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 7,64 milioane de pasageri, în creştere cu 1,3%, iar numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) s-a ridicat la 95.984.

Pe Aeroportul Inter­na­ţional Henri Coandă Bucureşti operează, în prezent, 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) estimează venituri de 676,8 milioane lei în acest an, cu 1% peste nivelul de 668,6 milioane lei bugetat în 2013, şi un profit brut de 32,8 milioane lei, în creştere cu 8 milioane lei faţă de câştigul estimat pentru anul trecut. CNAB şi-a început activitatea în 2010, prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aeroporturi din Capitală, şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.