sursa foto - https://www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au identificat soluţii pentru proiectarea unei aplicaţii informatice – Ghidul de avizare – autorizare IGSU. Acesta este uşor de accesat şi de utilizat, furnizează rapid răspunsuri legate de condiţiile de avizare – autorizare şi stabileşte documentaţia necesară pentru obţinerea acestor acte administrative.

Astfel, cu ajutorul acestui document – Ghidul de avizare – autorizare IGSU, proprietarii sau beneficiarii construcţiilor/amenajărilor (în cazul avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu) sau cei care deţin sau administrează adăposturi de protecţie civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului/autorizaţiei de protecţie civilă) au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare – autorizare.

Totodată, aplicaţia oferă informaţii legate de documentaţia ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel al Bucureşti – Ilfov, a acestor acte administrative. De asemenea, această aplicaţie conţine un link prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare – avizare pot fi obţinute prin consultarea paginii web a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  – www.igsu.ro –  http://www.ijsunt.ro/ghid/ şi cele ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă/București-Ilfov. Adresa pentru ISU București – Ilvof este http://isubif.ro/local/.