Oamenii de succes caută ocaziile dorite. Nu le găsesc? Le creează

În ultima vreme, Ilfovul a început să atragă colţurile lumii. Asiaticii Marelui Zid chinezesc, abia au plecat. Au lăsat deschisă una dintre porţi. Acum, la începutul iernii, în Ilfov adie un vânticel mediteranean. Cald şi exotic. Vine de undeva, de la mijlocul drumului dintre Europa şi Africa de Nord. Adică, din arhipelagul a patru insule – Republica Malta.

Istoria acelor aşezări a început cu 7.000 de ani în urmă. Apoi, cine n-a auzit de vechii fenicieni şi cartaginezi? Dar de Cavalerii de Malta – care au dominat insulele timp de 270 de ani – şi Napoleon, cel care i-a alungat de acolo? 

Ati devenit curioşi? Un pic? Răsfoiţi  prospectele turistice. Arhipelagul maltez e ţinta preferată a vacanţelor minunate, în locuri de vis, însorite tot anul. 

Ce nu vă spun pliantele?

Este faptul că Ilfovul devine un culoar larg de circulaţie pentru ospitalitate, curtoazie şi prietenie. Totul, între oamenii de acţiune şi succes ai schimburilor comerciale, ai încrederii şi respectului în afaceri.

Semnarea unui protocol important

„De acord să fim parteneri”, a fost decizia de joi, 5 decembrie, la Bucureşti. Când Dan Dumitru, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Ilfov a parafat acordul cu Camera pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii (GRTU) – membră a CCI Malta, reprezentată de Paul Abela, preşedintele ei. 

Semnificaţia? Cresc investiţiile. Circulă mărfurile? O vor face şi oamenii. Câştigăm: eu, tu, noi toţi. Bani, servicii, produse, locuri de muncă.  

Agendă comună, cu scopuri concrete

Obiectivul semnării acestui protocol este unul cu o valoare practică esenţială. Acela de a oferi asistenţă suplimentară, utilă şi adecvată pentru membrii Camerelor de Comert şi Industrie, română şi malteză. Dedicate special cooperării intense cu IMM.  

Ilfovul va avea un birou de reprezentare

CCI Ilfov va avea un birou în Malta, mandatat de Thomas Molendini. Se va asigura astfel, sprijinul companiilor româneşti care vor dori să facă afaceri în Malta, vor semna contracte comerciale etc. Dar şi pentru persoanele fizice din România ce îşi vor înfiinţa companii mixte sau chiar malteze.

Noul birou va asigura un flux de informaţii în timp real, între partenerii acordului. 

GRTU – o asociaţie deosebit de puternică

Camera pentru IMM Malta este o asociaţie neguvernamentală. Ea oferă pârghii de referinţă, pentru membrii săi, în relaţia cu structuri ale administraţiei, organisme ale UE, reprezentanţi ai mediului de afaceri străin, pentru sectoare de comerţ, industrie sau asistenţă. 

Forţa ei o dau mai mult de 7.000 de firme, cu peste 12.000 de activităţi în afaceri diferite. Domenii? Vânzări angro sau cu amănuntul ale bunurilor, contractări, distribuţie, consultanţă tehnică, ori specializată pe alte sectoare. 

Oaspeţii maltezi 

Delegația a fost com­pu­­­să din: Paul Abela, pre­­­şe­­dinte; Noel Gauci, di­­­­rec­­tor, consilier pentru ener­­­­­­gie regenerabilă – ambii, oficiali ai GRTU;

Thomas Molendini, mandatar al CCI Ilfov, pentru Malta; Vincenzo Gambuzza,  reprezentant grup de companii din Malta şi Sicilia; Gianluca Barbetta – reprezentant companie de ferme solare.

Dan Dumitru, preşedinte CCI, Ilfov: “Ne interesează orice fel afacere comercială sau investiţie. De o parte sau de alta. Business-ul e peste tot. 

Avantajul nostru e puntea de legătură cu Camera pentru IMM, a Maltei. Prietenul meu Paul Abela e şi reprezentatul unei multinaţionale, pe mai multe domenii de activitate. Asta înseamnă mult pentru noi. El ne va facilita aducerea investitorilor. Am şi configurat deja câteva proiecte. Iar dacă vrei să investeşti acolo, vei bate la o uşă care, sigur, ţi se va deschide. Pe de altă parte, Thomas Molendini, bunul nostru amic are afaceri în Malta. Ne cunoaştem de mult timp. De asta am luat decizia ca el să fie reprezentantul nostru, acolo”. 

Paul Abela, preşedinte 

GRTU – Malta: „Principalul e că România are multe posibilităţi de afaceri. Vrem să ne asigurăm că ambele părti au o înţelegere şi o perspectivă bune ale colaborării în orice domeniu: import, export, întreprinderi mixte, asocieri, investiţii”.