Acum trei ani era în Liga a 4-a, a urcat apoi în Liga a 3-a, unde a zăbovit foarte puțin, iar acum se află în Liga a 2-a. Unde, nici mai mult, nici mai puțin, se bate pentru promovarea pe prima scenă! Numele „fenomenului”: FC Voluntari.

Când Mircea Rădulescu a spus, acum circa un an, că Voluntariul va avea, în curând, echipă de prima ligă, mulți au crezut ori că glumește, ori că face declarații „calde”, pentru a-i intra pe sub piele primarului Florin Pandele. Numai că trecerea timpului a arătat că versatul tehnician știa ce spune. Acum, când s-a intrat deja în returul sezonului regulat al Ligii a 2-a, FC Voluntari se află pe primul loc în seria sa și nu dă semne de oboseală. Din contră! Iar meciul cu Academica Pitești, principala candidată la promovare în opinia tuturor, câștigat de ilfoveni cu 4-3, chiar pe terenul din Trivale, nu a fost altceva decât o confirmare a formei excelente a echipei!

Secretul? 

Poate, antrenorul. Ilie Poenaru, un tehnician tânăr, abia intrat în rândurile „principalilor”, fost jucător de Liga 1, pare să fi găsit limbajul necesar pentru a face echipa să răspundă comenzilor sale. ”Din ceea ce se dorește la Voluntari și ceea ce se face aici, există potenţa de a promova și de a ne menţine în Liga 1. Noi o luăm pas cu pas, nu vrem să vorbim în acest moment de promovare, am încheiat turul pe primul loc, meritat și am reușit să câștigăm numai prin muncă, concentrare și modestie. Vreau să felicit conducerea, lotul de jucători și această frumoasă galerie, care vine după noi în fiecare deplasare, indiferent de kilometrii parcurși”, a spus Poenaru. 

“Totul s-a realizat prin muncă, o foarte bună organizare, liniște și lotul avut. Îmbinăm tinereţea cu experienţa și este normal să apară și rezultatele. În momentul de faţă, avem o infrastructură în construcţie, cu un stadion care va deveni și mai cochet. Avem condiţiile necesare pentru tot ce este nevoie. Avem terenuri și în Pipera, acolo unde ne desfășurăm și meciurile oficiale”, a spus Poenaru în emisiunea “Fotbal la matineu”, realizată la Sport Total FM.

Poate, echipa. Un „mixaj” de tineri, cam 4-5 jucători sub 21 de ani, în echipa de bază, în frunte cu internaționalul de tineret Bogdan Mitache, și experimentați, lideri fiind ex-petrolistul Dinu Todoran, fostul „polist” Sorin Rădoi, „eternii studenți” Tibi Bălan și Florin Maxim și fostul golgheter Marius Ene.

Poate, atmosfera din jurul echipei. Fotbaliștii au condiții bune de pregătire, normale, am spune dacă ne gândim la un fotbal de performanță, și simt că cineva e mereu atent la nevoile lor.  „Avem liniște și condițiile de care este nevoie. Este multă seriozitate și multă muncă”, este concluzia antrenorului Poenaru.

Păi… nu este aceasta rețeta succesului?