Box

Președintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona din funcţie, în urma unei discuţii cu ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și cu președintele COSR, Alin Petrache, dacă aceștia vor considera că merită să conducă în continuare forul pugilistic. „Au fost doi ani în care am reușit să readucem boxul românesc pe locul pe care îl pierduse. La venirea mea, visam să facem parte din AIBA, acum visăm la medalii mondiale și olimpice. Situaţia s-a remediat, doar în acest an s-au cucerit 15 medalii la competiţiile internaţionale, cum nu s-a întâmplat de multă vreme. Am crezut că misiunea mea s-a încheiat și e timpul să plec. Dar, dacă mai sunt util, rămân”, a spus Doroftei.


Polo

Bazinul olimpic de înot și polo „Tolea Grinţescu”, din incinta Bazei Sportive CS Dinamo, pentru construcţia căruia Guvernul a alocat suma de aproximativ 10 milioane de euro, a fost inaugurat. Președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat că lucrările au vizat și consolidarea gardului complexului și a terenului adiacent construcţiei, afectate de surpări. „Venea terenul la vale. Am avut probleme cu vecinii, și pe bună dreptate, săpai și crăpau pereţii. Nu pot să dau exact o sumă, dar cred că se va ridica la nivelul sălii de sport, în jurul sumei de 9-10 milioane de euro”, a declarat Lipă.


Natație

 Președintele Federației de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec (foto), a anunțat lansarea unui proiect – Balul Natației – care să promoveze o imagine completă a acestor ramuri sportive și, în același timp, să atragă parteneriate pentru susținerea pregătirii viitorilor performeri de la JO 2020 de la Tokyo. Potec a precizat că gazda Balului de miercuri, 19 noiembrie, va fi Cercul Militar din București. La acest proiect a fost cooptat și cel mai în vogă sportiv al momentului, jucătoarea de tenis Simona Halep, care a acceptat să joace o partidă de tenis cu cel care va câștiga licitația de la Bal.