În timp ce tinerii din Ilfov se distrează de minune în toiul verii pe Litoral sau în stațiunile de la poalele munților, nici vârstnicii din județ nu se lasă mai prejos când vine vorba de petrecerile organizate în ­cinstea lor. Vineri de exemplu, la Pantelimon, cuplurile care au celebrat căsătoria de aur au fost premiate de edilul orașului și sărbătorite într-un cadru festiv.

Petrecerile la vârsta a treia pot fi chiar mai interesante și mai captivante decât la prima tinerețe. Chiar și în zilele călduroase de vară, când termometrele fierb la foc mocnit. În orașul Pantelimon, nu mai puțin de 30 de cupluri trecute bine de prima tinerețe au fost sărbătorite vineri, într-un mod cu totul și cu totul deosebit. Așa cum și-a obișnuit „bunicii” din localitate, primarul Marian Ivan le-a pregătit o mică petrecere surpriză celor care au în spate o jumătate de secol de conviețuire cu partenerii ce le-au fost aproape, la bine și la rău. În jurul orei 10.00, la festivitatea organizată în incinta primăriei, instituția care le a și oficiat cununia civilă în urmă cu o jumătate de veac, în aplauzele oficialilor cuplurile de bătrânei au fost felicitate direct de edilul orașului, Marian Ivan pentru longevitatea relațiilor. Și cum la ­ceas de sărbătoare nu putea să lipsească bucuria, primarul a creat special pentru vârstnicii celebrați o atmosferă de poveste. Ca orice gazdă ospitalieră, conducerea instituției i-a servit cu su-curi răcoritoare și prăjituri delicioase.      

500 de lei ­recompensa pentru nunta de aur 

Pe lângă prețioasele cuvinte de felicitare și cele mai sincere urări de bine, vârstnicii au primit și diplome de conviețuire. „Conform Hotărârii Consiliului Local 137 din 21.12.2011 se oferă persoanelor care au împlinit 50 de ani de căsătorie „Recompensa bănească” de 500 de lei. Evenimentul se organizează în fiecare lună, fiind oferite cel puțin 30 de premii de acest fel pe lună. Nu trebuie decât ca localnicii să depună o cerere la primărie, noi verificăm veridicitatea cererilor și apoi le dăm curs. Însă, premiile ajung doar la cuplurile în care ambii soți sunt în viață. Într-un cadru festiv, domnul primar Ivan oferă diplomele de fidelitate și plicurile cu sumele care sunt aceleași pentru toată lumea. Banii sunt scoși din bugetul primăriei, iar sucurile și prăjiturile sunt oferite suplimentar de domnul primar”, a ținut să precizeze Marinela Pintilie, inspector asistență socială în cadrul Primăriei Pantelimon.