FC Voluntari, la trei puncte de cupele europene!

Incontestabil, surpriza play-out-ului Ligii I este echipa din Voluntari, iar Ionel Ganea poate fi numit, fără îndoială, performerul ultimelor meciuri din acest segment de campionat. Aducerea „Ganezului” la Voluntari de către Mitică Dragomir a fost una dintre cele mai bune mutări ale acestuia. Ultimele trei meciuri ale ilfovenilor dovedesc pe deplin aceasta.

Ultimul meci disputat de ilfoveni în deplasare, victorie cu 2-1, cu Petrolul, a însemnat pentru echipa prahoveană condamnarea la retrogradare.În schimb, după mai multe evoluții foarte bune în play-out, ilfovenii s-au apropiat la doar trei puncte de primul loc, cel care asigură în acest moment accesul în Europa League.

 

Minutul 7 – primul gol

Primul gol al ilfovenilor a venit foarte repede. Adrian Bălan a deschis scorul în minutul 7, după ce Alexandru Tudor a dictat penalty la o intrare a lui Cobrea la Rus. În repriza a doua, după o oră de joc, Petrolul a egalat prin mijlocașul împrumutat de la Dinamo, Gavrilă. Elevii lui Jerry Gane n-au știut însă să profite de acest moment. Imediat după marcarea acestui gol, Stana a primit al doilea cartonaș galben și gazdele au rămas în 10. Voluntariul a trecut pe lângă gol din lovitura liberă rezultată, iar apoi Pulhac a luat și el al doilea avertisment. Ploieștenii au rezistat până aproape de final. Intrat de nici 5 minute, Pancu a marcat primul gol în 2016, cu o lovitură de cap din doi metri, moment în care „găzarii” au picat de tot. Victoria Voluntariului cu 2-1 a însemnat și primul eșec pentru Jerry Gane pe banca lupilor galbeni. După acest rezultat FC Voluntari se apropie de locul care poate duce în Europa. Ilfovenii au 22 de puncte, trei sub CS U Craiova, în timp ce Petrolul, cu doar 8 puncte, se îndreaptă spre Liga II. Etapa viitoare, Petrolul joacă la Chiajna și Voluntariul la Timișoara. 

Un antrenor bucuros, dar circumspect

La a treia victorie consecutiv, Ionel Ganea este un antrenor bucuros, dar consideră că trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. „Sunt bucuros pentru victoria de azi. Totul se datorează jucătorilor, îi felicit. Asta se întâmplă când fotbaliștii muncesc și respectă indicaţiile antrenorului. Îmi pare rău pentru situaţia clubului Petrolul, o echipă cu tradiţie, cu mulţi suporteri și una dintre cele mai bune infrastructuri sportive din ţară. În momentul de faţă, vreau să-mi îndeplinesc obiectivul, să rămânem în prima ligă, nu pot vorbi despre cupe europene”, a declarat Ganea, după meci.

 

Concordia Chiajna – una caldă, una rece…

 

Deplasarea de la Cluj a echipei lui Falub nu a fost de bun augur. Deși ilfovenii s-au apărat supraglomerat și au mizat pe cartea contraatacului, strategia acestora nu a reușit, cu toate că CFR Cluj nu a mai fost echipa de altă dată, când, timp de 6 ani, domina fotbalul românesc și juca în Champions League. CFR a deschis scorul în minutul 37, când Bud a câștigat duelul aerian cu Odibe, pentru ca apoi traseul spaniol Lopez – Ruiz să aducă golul, din gheata ultimului. În debutul părţii secunde. Falub a schimbat un fundaș central cu un mijlocaș și Concordia a fost mult mai agresivă și mai prezentă în terenul clujenilor. Pena (56 și 59) sau Serediuc (60) au încercat, fără succes, să găsească poarta lui Marc, în timp ce clujenii s-au retras de teamă să nu piardă avantajul căpătat. Scorul final a fost stabilit de Juan Carlos, în primul minut al prelungirilor. Chiajna s-a văzut silită să părăsească terenul cu o înfrângere cu 2-0 și se află în zona „nisipurilor mișcătoare”.