Ca urmare a deficiențelor constatate, privind tran­portul maritim de animale din ultima perioadă, președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, a dispus atât suplimentarea cu medici veterinari a echipelor responsabile, cât și intensificarea controalelor, anunță Autoritatea.

Controalele vizează verificarea riguroasă a fiecărei etape a procesului de export, începând cu fermele de colectare a animalelor destinate ex­portului, transportul până la punctul de îmbarcare, certificarea sanitară vete­rinară, verificarea condițiilor de bunăstare de la nivelul navei și îmbarcarea animalelor.

Totodată, a fost creată o celulă de criză, constitută la nivelul Autorității, care primește și monitorizează toate notificările de intenție pentru îmbarcare a animalelor, cu destinație țări terțe, pentru a planifica verificarea transporturilor de către echipele suplimentare de medici veterinari.

În ceea ce privește nava reținută de inspectorii sanitari veterinari în data de 29 noiembrie, aceasta a primit aprobarea pentru export și a părăsit portul Midia.