Federația Germană de Rugby a stabilit ca meciul dintre naționalele Germaniei și României, din 11 februarie, care va deschide ediția 2016-2018 a Rugby Europe Championship (noua denumire a Cupei Europene a Națiunilor), să aibă loc la Offenbach am Main, pe Sparda-Bank-Hessen-Stadion, de la ora 15,00 (ora României), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Sezonul 2016-2018, tur și retur, are o însemnătate majoră pentru naționala de rugby a României care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019. Meciurile din Rugby Europe Championship au în acest sens o miză dublă și vor conta pentru ierarhia competiției, asigurând în același timp, în funcție de locul ocupat, și biletul spre Japonia, precizează Federația Română de Rugby.

„Acest tur 2016-2017 al competiției europene va fi greu, cu meciuri disputate. Toată lumea va dori să bată România, pentru că Georgia este deja calificată și noi pornim cu cele mai mari șanse de a obține calificarea directă la Cupa Mondială din 2019. Trebuie să continuăm progresul la nivelul de joc, să avem același joc variat pe care l-am arătat în toamnă”, a declarat Marius Tincu, antrenorul pachetului de înaintare.

”Este important să luăm meci cu meci, să le tratam cu seriozitate și să nu facem pași greșiți în aceasta campanie. Vom avea două meciuri pe teren propriu și trei în deplasare, trebuie să fim concentrați și băieții să fie conștienți că toată lumea așteaptă ca România să își onoreze cartea de vizită. În ceea ce privește grămada, va trebui să fim mai fizici, să îi dominăm pe adversari și să dăm baloane cât mai multe liniei de treisferturi, care a făcut progrese mari în ultima perioadă. Este obligatoriu pentru noi să remediem problemele pe care grămada le-a avut la meciurile test din toamnă, când spun asta mă gândesc la faptul că nu am fost preciși în tușe. Sperăm să reușim meciuri frumoase și să obținem calificarea încă din acest sezon”, a mai spus fostul internațional.

În Rugby Europe Championship, România va mai juca acasă cu Spania, pe 18 februarie, în deplasare cu Rusia, pe 4 martie, și cu Belgia, pe 11 martie, ultimul meci fiind contra Georgiei, acasă, pe 19 martie.

”Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia dacă ocupa primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018, dacă termină pe locul doi, după Georgia, deja calificată în urma evoluției de la Cupa Mondială din Anglia, dacă termină pe locul al treilea și se impun în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa și Tonga) sau dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa și una din Asia sau Oceania.