Metrorex va monta benzi de restricționare a accesului în stații, pe care le va amplasa înaintea aparatelor de validare, pentru situațiile în care pasajele de trecere se vor aglomera.

„În cazul aglomerării pasajelor de trecere, se fac anunțuri repetate de informare a călătorilor cu privire la restricționarea temporară a accesului înaintea aparatelor de taxare, precum și pentru staționarea la nivel peron sau vestibul. În plus, vor fi montate benzi de restricționare a accesului, amplasate înaintea aparatelor de validare“, spun reprezentanții metroului.

Metrorex funcționează la capacitate maximă, cu 65 de trenuri, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00 și 17:00 – 19:00), pe toate magistralele. Intervalul cu vârf de trafic va fi extins până la descongestionarea aglomerației din stații.

Se asigură succesiunea trenurilor la un interval de maximum 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2, 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu) și 5-6 minute în restul timpului.