Mihai Stan, şeful reţelei de infractori din dosarul bancherilor, a declarat, în faţa procurorilor DIICOT, că a fost ajutat în acţiunile sale de Mihaela Geoană, soţia sena-torului Mircea Geoană, și de vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde, fost democrat-liberal.

Declaratia lui Stan apare în referatul procurorilor DIICOT, prin care se cere instanţei de judecată prelungirea mandatului de arestare preventivă. De altfel, Mihai Stan a declarat şi în faţa instanţei de judecată că a fost ajutat de parlamentari şi miniştri ca să obţină credite, dar nu a dat nume. 

“Precizez că dosarul îl aveam depus la unitatea bancară, fiind înmânat de mine numitului Chiru, care i l-a dat numitei Geoană Mihaela. Aceasta i l-a dat fratelui său, Costea Ionuţ, care, la rându-i, i l-a dat lui Ghinescu Şerban, director pe ţară în Exim Bank, la finanţare persoane juridice”, a declarat Stan, în faţa procurorilor DIICOT. Totodată, el a susţinut că îşi făcuse relaţii în Ministerul Economiei: “În legătură cu dosarele de finanţare depuse la Ministerul Economiei, o cunoştinţă, primar în localita-tea Pojejena, în Moldova Nouă, prin intermediul lui Sorin Frunzăverde, m-a dus la Cristian Haiduc, care era secretar de stat în Ministerul Economiei”, a mai declarat Mi-hai Stan procurorilor.

Mihaela Geoană a dezminţit informaţiile: “Nu îl cunosc pe domnul Stan. Nu l-am văzut niciodată, nu am primit niciun dosar de la dânsul”.