Sărăcia face ravagii în România. Tot mai mulţi micuţi născuţi în familii defavorizate de la sate sau oraşe sunt alimentaţi incorect sau mai rău, rabdă de foame pentru că părinţii nu au posibilitate nici măcar să le asigure mâncarea necesară bunei creşteri şi dezvoltări. Rezultatele celui mai recent studiu dat publicităţii de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii arată că, numai în anul 2009, au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri de malnutriţie proteino-calorică la copii sub doi ani. De asemenea, la începutul lui 2010 au fost sem­nalate nu mai puţin de 1.553 de cazuri. Conform medicilor, cele mai multe cazuri sunt întâlnite la sate unde, un copil din trei nu mănâncă ouă, carne, lactate sau peşte. Din cauza alimentaţiei de­ficitare copiii au tul­burări de memorie, imu­nitatea scăzută ceea ce le fa­vorizează îmbolnăvirea prin in­fec­ţii, tuberculoză, ra­hitism, boli respirato­rii, întârzieri neurolo­gice. Pentru a evita apariţia problemelor de sănătate la micuţii cu vârste sub doi ani, medicii re­co­mandă alimentarea cu lapte matern cel puţin şase luni şi suplimenta­rea hranei cu proteine, minerale şi carbohidraţi. (I.C.)