O atenționare Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, care vizează zonele montane, a intrat în vigoare în această dimineață la ora 10:00. Ca urmare a acestei avertizări a Administrației Naționale de Meteorologie, conducerea Ministerului Transporturilor a dispus o serie de măsuri pentru a preîntâmpina eventualele perturbări în circulația feroviară, pentru perioada 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00. Iată care sunt acestea!

 

– asigurarea cu locomotive Diesel Electrice de rezervă şi cu personal suplimentar a Depourilor: Ploieşti, Arad, Cluj, Satu Mare, Braşov, Sibiu, Suceava, precum și a staţiei Caransebeş, pentru îndrumarea trenurilor aflate în circulaţie,

–  deservirea mijloacelor de intervenţie pentru deszăpezire în conformitate cu convenţiile comune încheiate între CFR Infrastructură şi CFR Călători.

De asemenea, la începutul acestui weekend, Ministrul Transporturilor a dispus efectuarea unui exercițiu de prealarmare a plugurilor de zăpadă, utilaje cu care se va putea acționa în iarna 2017-2018 pe întreaga rețea feroviară, în vederea prevenirii și gestionării situațiilor de urgență specifice sezonului rece. Comandamentele feroviare de iarnă vor fi formate din personal specializat din cadrul CFR Infrastructură, CFR Călători şi CFR Marfă, personal care va urmări şi coordona acţiunile de deszăpezire şi intervenţie operativă 24h/24h.

Angajații feroviari ai CFR Călători și CFR Infrastructură țin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs, pentru ca pasagerii să ajungă în siguranță la destinații.