Ministerul Educaţiei vrea să scadă numărul accidentelor înregistrate în rândul elevilor. În acest sens, unele şcoli şi-ar putea redeschide larg porţile pentru a primi copiii la studiu, chiar în localităţile din care provin.

 

Aflat astăzi într-o vizită la unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a subliniat importanţa demarării unei evaluări a reţelei şcolare din întreaga ţară. Ministrul şi-a exprimat dorinţa de a redeschide o parte dintre instituţiile care au fost închise astfel încât, elevii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pe distanţe foarte lungi ca să ajungă la şcolile la care studiază.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: „Există un fenomen foarte periculos. Sunt distanțe foarte mari pe care elevii trebuie să le parcurgă”

Analiza şcolilor va fi realizată de către reprezentanţi ai tuturor inspectoratelor şcolare judeţene. “Noi vrem să facem o reevaluare a rețelei școlare și să vedem dacă nu există posibilitatea chiar dintre școlile care au fost inițial închise, unele dintre ele să fie redeschise, pentru că există un fenomen foarte periculos, aproape în fiecare săptămână au loc accidente cu microbuze școlare, sunt distanțe foarte mari pe care elevii trebuie să le parcurgă în aceste microbuze. Ce am constatat, sunt și foarte multe cadre didactice care fac naveta. Deci ar trebui optimizată această navetă a elevilor și a profesorilor, astfel încât la nivel local să folosim cât mai bine grădinițele, școlile, unitățile școlare în general. Vom avea o discuție cu inspectoratele școlare pe această temă, vom avea o videoconferință și după aceea vom propune această temă, urmând ca inspectoratele școlare să se ocupe de această analiză”, a spus ministrul Educației, Pavel Năstase, citat de Agerpres.