La terminarea turului Ligii a II-a la fotbal, ambele echipe ilfovene din seria I-a, FC Clinceni și ACS Berceni, se află „în cărți” pentru promovarea pe prima scenă.

Cei care, la startul campionatului, ar fi anticipat faptul că atât FC Clinceni (echipă nou înființată, de fapt „clona” formației din Buftea), cât și ACS Berceni, formație nou promovată, se vor afla în lupta pentru promovare, probabil că ar fi fost considerați nebuni. Ei bine, însă, „nebunii” au avut dreptate! FC Clinceni și ACS Berceni se află, la terminarea turului, pe pozițiile 1 și 3 și au, în continuare, șanse mari de a promova. Vă reamintim, sistemul de joc a fost revoluționat în liga secundă, acolo unde primele șase echipe din clasamentul campionatului (după cele 26 de etape ale sezonului) se califică pentru play-off, unde va mai avea loc, practic, încă un campionat, cu doar 10 etape. Abia la finalul acestuia se vor cunoaște cele două nou-promovate, primele două din clasament.

Până atunci, însă, după 13 runde – deci mai mult de o treime din campionat – formațiile din Clinceni și Berceni sunt „pe val” și, alături de Rapid și CSMS Iași, luptă pentru promovare. Mai e mult până departe, știm, dar primii pași sunt promițători!

La FC Clinceni, echipă pregătită de Vali Bădoi, nucleul de bază i-a cuprins pe portarii Bolboașă și Stamatin, și jucătorii David, Marciuc, Viţelaru, Artiom Karamyan, St. Stancu, D. Popa, Pușcaș, B. Pătrașcu, Arman Karamyan, Konyeha, Pălimaru, Dragomir, Venţer, Bălţoi, Mbell, Straton, Niţu sau Roșu. 

Pe de altă parte, la ACS Berceni, antrenorul Marin Dragnea s-a bazat în principal, pe cunoscuții E. Nicu, C. Sandu, Pădureţu sau Al. Stan, dar și pe Meilă, Fâșie,  Pazon, Feraru, Ghinea, Radu, Ștefan, A. Pătrașcu, Nistor, Voican, Pivniceru, Aldea sau Roman.

Cum până la cele 36 de etape ale sezonului mai e drum lung, între tur și retur nu există pauză, așa că, sâmbătă, începe deja returul! În prima etapă, FC Clinceni joacă acasă cu SC Bacău, iar ACS Berceni se deplasează în Giulești, pentru meciul cu Rapid!

Ilfovenele, rezultate pe bandă rulantă

Liga a II-a, etapa a XIII-a, seria I-a: FC Clinceni-FC Tărlungeni 2-0, Farul Constanța-ACS Berceni 0-0

Liga a III-a, etapa a XII-a, seria II-a: Dunărea Călărași–CS Ștefănești 0-2, CS Afumaţi–Callatis Mangalia 5-0, FC Voluntari–Gloria Popești Leordeni 4-0, Progresul Cernica–Sporting Liești 0-1.

Liga a III-a, etapa a XII-a, seria III-a: Concordia II–Juventus București 0-1, Viitorul Domnești–Metaloglobus 1-2, Inter Clinceni–CS Tunari 1-2, 

CS Balotești–CS Podari 1-2.

Liga a IV-a, etapa a X-a: Ciorogârla–Sinești 7-0, Snagov–Măgurele 5-0, Dragomirești Vale–Grădiștea 3-0, Moara Vlăsiei–Glina 0-3, Găneasa–ACS Domnești 4-3, Pasărea-Periș 11-1.

Liga a V-a, etapa 

a IX-a: Buriaș-Popești Leordeni 2-2, Vidra-Petrăchioaia 1-3, Ciolpani-Dărăști 1-1, Cornetu-Izlaz 6-0.


Chiajna s-a întors fără puncte de la Mediaș

Concordia Chiajna a pierdut, 0-1, meciul susținut în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, gol marcat de Florin Dan, în minutul 11, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri. În minutul 10, de la Concordia Chiajna a fost eliminat Creţu, pentru o intervenţie dură la Bud.