13 tone de inox, fără acte

 Zilele trecute, în comuna Jilava s-a desfășurat un control care a avut ca scop verificarea  respectării legislaţiei în vigoare de către societăţile comerciale care desfășoară activităţi de colectare și reciclare a deșeurilor feroase și neferoase.  Cu această ocazie, poliţiștii au verificat actele constitutive și documentaţia financiar contabilă, dacă societățile respective își desfășoară efectiv activitatea la sediile sociale declarate, înregistrarea în contabilitate a operațiunilor comerciale derulate, precum și realitatea acestor operațiuni. Controlul a avut și un final neașteptat. În curtea unei societăți comerciale din localitate, polițiștii ilfoveni au descoperit 13 tone de inox pentru care administratorul nu avea documente legale de proveniență. Drept urmare, polițiștii i-au întocmit administratorului societății un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în conformitate cu Legea nr. 241/2005.

„Cuțitoiul” din mașină

De multe surprize au parte polițiștii ilfoveni, în timpul activităților lor de fiecare zi. Una dintre ele s-a petrecut pe 10 noiembrie când, în urma unui control, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pantelimon au descoperit în autoturismul condus de G.P. de 25 de ani, din orașul Pantelimon, un cuțit cu dimensiuni impresionante. Obiectul măsura, nici mai mult, nici mai puțin, decât 61 de centimetri lungime. În urma acestei descoperiri, „cuțitarul” este, în prezent, cercetat în stare de libertate  pentru săvârșirea infracțiunii de port ilegal de armă albă.

Beat pe motocicletă

Polițiștii de la Poliția Bragadiru l-au depistat în trafic în data de 12.11.2013, la ora 2,10 pe D.R., un tânăr de 29 de ani, care în ciuda faptului că se „cinstise” binișor, conducea o motocicletă pe DJ 401A, în localitatea Clinceni. După ce l-au pus să sufle în etilotest, polițiștii au constat că „voinicul” avea o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul pur expirat. Astfel că, polițiștii i-au întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, având o îmbibație alcoolică peste limita legală.