Sâmbătă seară Mogoșoaia s-a văzut din satelit și, cu siguranță, dacă stocurile de beculețe sunt epuizate, acest fapt este din cauza comunei cu rezonanță istorică. Sâmbătă seară, la Mogoșoaia, toți adulții au redevenit copii care, alături de alți copii s-au bucurat. Sâmbătă seară la Mogoșoaia a fost…magic!

Text și foto: Cristina Bunea

Colinde de Armonie

Mulțimea de oameni adunată sâmbătă seară pe aleile Târgușorului Brâncovenilor din Mogoșoaia fremăta de nerăbdare intuind ce avea să primească în dar de la principalul „vinovat”, Primăria comunei. De aceea, ca seara să se desfășoare gradat ca emoție dar și să respecte momentele premergătoare sosirii Moșului, cvartetul Armonia a interpretat colinde tradiționale românești și din muzica universală, acompaniați de public. Iar în public am zărit multe cadre didactice din comună și din localitățile învecinate.

 

Peste 400.000 de beculețe…

Într-un scurt discurs de suflet, primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup le-a urat concetățenilor săi ca sărbătorile să le fie tihnite, alături de cei dragi inimii lor. Și  apoi…a apăsat butonul roșu care a aprins luminile din Târgușor. Și s-a luminat întâi bradul falnic de lângă fântână și apoi, rând pe rând, în uralele mulțimii, sute de mii de beculețe amplasate peste tot în parcul comunei ce ține până la Palatul Mogoșoaia. Sunt palide cuvintele care ar trebui să descrie bucuria oamenilor! Sunt momente ce trebuie trăite.

Se lucrează din nou la Ambasada Moșului

Iar luminile aprinse l‑au ajutat pe Moș, sosit în trăsură, să-și reia locul de muncă de la Ambasada lui. Nu vă putem arăta și fotografii cu el ­căci a fost de-a dreptul imposibil de străbătut toată mulțimea de oameni care, cu copii în brațe, îl înconjuraseră. L-am zărit ulterior printr-un ochi de geam al Ambasadei și astfel, atestăm că abia așteaptă ca pruncii să i se suie pe genunchi să-i spună poezii. Și anul acesta, Moșul are elfi care eliberează pașapoarte și le vizează pe cele vechi  și sunteți așteptați până pe 24 decembrie să le faceți o vizită.

Cu Wilmark la distracție…

…am merge oricând, căci columbianul Wilmark Rizzo Hernandez s-a stabilit de atâția ani în România parcă special pentru a-i bucura prin dans și muzică pe cei de lângă el. Micuțul Wil nu a venit singur, ci cu patru frumoase crăciunițe-dansatoare de la Academia de Dans pe care a înființat-o.  Crăciunițele au dansat tot ce era posibil alături de profesorul lor și de copiii selecționați din public: bachata, merengue, salsa și orice alt dans latino care să ajute publicul să nu-i fie foarte frig în aer liber timp de câteva ore. Wilmark este făcut pentru comunicarea cu masele, dans și prietenie, iar relația cu Mogoșoaia a  devenit de suflet. Și nu este de mirare având în vedere deschiderea către oameni a primarului Paul Precup și a colegilor domniei sale, din primărie. Și mai trebuie să adaug ceva, în urma discuțiilor aproape de neoprit pe care le-am avut cu ”stânca” lui Wilmark, Ioana, soția  lui: în ciuda succesului, Wilmark și-a păstrat bunul simț și  limitele și de abia acestea fac din el o vedetă! Și publicul adunat la Mogoșoaia sâmbătă seară a avut, din nou, ocazia să constate ­aceasta.

Ana Baniciu și Andreea Bănică

Pe afișul serii din 5 decembrie două reprezentante a două generații de interprete au fost invitate să ofere clipe de bucurie muzicală. Ana Baniciu, cunoscută și din LalaBand, are în spate o carieră solidă pentru care a muncit serios pentru a nu-și face de râs tatăl, Mircea Baniciu. Ana a ținut publicul în  priză și în mișcare timp de trei sferturi de oră dovedind că muzica este și o chestiune de Karma (una dintre piesele ei). Restul serii i-a aparținut Andreei Bănică, o interpretă completă, care știe să țină publicul în mână. Motiv pentru care la Mogoșoaia lumea s-a bucurat, a dansat și a dat startul unor seri de iarnă de vis în Târgușorul Brâncovenilor.