Chitila, în ajun de Moş Nicolae. 

Spectacol din sufletul tradiţiilor

Moş Nicolae deschide farmecul minunatelor noastre tradiţii de iarnă, dinaintea anului nou. La Chitila, ajunul sărbătorii acestui sfânt ierarh s-a petrecut cum se cuvine. Un spectacol de peste două ore în aer liber a adunat sâmbătă, 5 decembrie, peste 1.000 de privitori, de toate vârstele. „Aprindem luminile bradului” a fost genericul acestui frumos eveniment. Dar şi perechea aceleiaşi clipe festive, când toate ghirlandele oraşului au pornit să strălucească.

Scena ridicată în ­curtea Casei de Cultură „Tudor Arghezi” a trimis către public muzică modernă, folclor, dansuri, colinde şi momente speciale de premiere. Toate, susţinute de interpreţi amatori sau vedete profesioniste, alături de copiii – artişti de grădiniţă, costumați în straie naționale.

 

3,2,1…Start luminilor de sărbători!

Un moment spectaculos – numărat la secunde, entuziast, de toți cei prezenți – a fost acela al aprinderii feerice a miilor de beculețe, podoabe ale bradului și rețelei întregului oraș.

Emilian Oprea – primarul Chitilei – a declanșat de pe scenă pornirea sistemului, secondat de doi dintre cei mai buni elevi la învățătură și la olimpiade – Tiberiu Dobre (cl.a VII-a) și Denisa Dănilă (cl.a V-a) – de la Școala gimnazială “Ion Vișoiu“ a orașului. 

 

 “Să facem din orașul nostru un loc mai bun“!                                               

Acesta a fost îndemnul adresat tuturor, de către primarul Emilian Oprea.

Și a adăugat: „A venit decembrie, o lună specială pentru toţi. Ascultăm colinde, ne pregătim de săr­bători. Ne gândim la ce-a fost bine de-a lungul anului și ce nu. Ne uităm la copiii noştri cum cresc. Ne bucurăm de tot ce am realizat aici. Să începem anul cu gânduri frumoase. Să le păstrăm și să le transformăm în fapte. Laolaltă, vom trece mai ușor peste dificultăți. Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături, în tot acest timp. Şi trebuie să continuăm tot ce am început împreună. Sărbători frumoase și un 2016 mai bun“!, le-a urat edilul.

 

Aplauze și bună-dispoziție

Pe scenă, au urcat vedete, artiști amatori și invitați profesioniști. Au interpretat muzică tânără, compoziții corale și minunatele colinde ale tradiției noastre. Tânăra speranță a folclorului a fost eleva Daniela Oprică. Vedeta muzicii  tinere – Lidia Buble s-a bucurat de un succes intens la public. La fel și studenta la Litere, chitileanca Anca Andreea Buzatu. Ansamblul folcloric vocal-instrumental „Doruleţul”, coordonat de prof. Gheorghe Georgescu, a adus la rampă tinerele talente locale. Grădinița “Voinicel“ și-a trimis în spectacol grupele de artiști “Ursuleții“ și “Fluturașii“. Aplauze? La scenă deschisă.

Corul profesionist “Vox Nova“, din Capitală a adus cu el armonia colindelor: “Moş Crăciun cu plete dalbe“, “Steaua sus răsare“ ș.a.   

Momentele festive de premiere au întregit atmosfera de sărbătoare. Concursul de fotografie a avut tema „Oraşul Chitila – în cele mai frumoase imagini”. Câștigători? Sanda Gavrilă și Marius Dincă.

La succesul spectacolului a contribuit din plin și verva bine inspirată a pre­zentatoarei Andreea Re­­­metan, redactor și una dintre cele mai cunoscute voci ale „Radio 21 – România“.