Ziua prieteniei şi a iubirii, 14 februarie, a fost marcată la Mogoşoaia printr-un spectacol şi concursuri amuzante, perfecte pentru a încălzi atmosfera prea rece de după apusul soarelui.  Pus la cale de departamentul de relaţii publice al primăriei prin Ştefana Mireţ-Vlad, tineri de la Asociaţia Manieres, cele două ore au fost prezentate de actorul Dan Rădulescu.

Truverii şi a lor muzică veche

Muzica medievală este o raritate în vacarmul muzical de zi cu zi şi, de aceea, apariţia grupului vocal-instrumental Truverii, specializat din 1992 în muzică medievală şi tradiţională, a  fost o surpriză mai mult decât interesantă şi educativă, din toate punctele de vedere. Melodicitatea ritmurilor medievale a fost însoţită de explicaţii asupra originii şi împrejurărilor în care a fost compus fiecare cântec interpretat de Truveri. O călătorie de iubire  prin secolele XIII, XIV, XVIII, prin zonele franceze Bretania şi Gascoigne, din Franţa, zona  Puglia a Italiei, Suedia, Ungaria. De altfel, un moment de excepţie ce poate fi reîntâlnit şi pe 21 februarie, pentru că atunci „Dragobetele sărută fetele”.

Dans şi declaraţii de dragoste

Trupa „ Moon Dance”, alias Cătălina şi Robert Băjan, a încântat publicul prin valsuri şi apoi a oferit câteva lecţii de dans de societate cuplurilor care au avut curio­zitatea să descopere iubirea şi prin mişcare, deschizând astfel drumul concursului de alergat cu iubita în braţe sau al celui mai puternic strigăt de luptă, pentru cucerirea inimii femeii iubite. Iar momentele nu au fost departe de haz şi necaz, căci nu toţi cei care îşi iubesc partenerele le pot şi căra, în braţe, fie şi numai pe o distanţă scurtă. Desigur, perechile câştigătoare au primit premii şi multe aplauze de la spectatorii adunaţi în Târguşorul Brâncovenesc al parcului din comună. Toate însoţite de frumoase inimioare, oferite din partea primăriei, fiecărei persoane aflate în Târguşor. Două ore care au trecut ca o clipă, dar care se vor repeta ca frumuseţe şi în weekendul următor.