Credincioșii micului cartier rezidențial Apusului, din Roșu/Chiajna, au trăit numeroase momente de bucurie și mângâiere duhovnicească, în prima zi a lunii. Cu prilejul prăznuirii cinstitului Acoperământ al Maicii Domnului, Parohia Roșu II, ocrotită de Născătoarea de Dumnezeu, și-a sărbătorit hramul.

Au trecut trei ani de la “nașterea” Parohiei Roșu II, din Chiajna. Din 2012, de când a fost pusă piatra de temelie a lăcașului de cult și a fost sărbătorit primul hram, în fiecare an, pe 1 octombrie, Maica Domnului primește sub Acoperământul Său cel Sfânt pe toți credincioșii care vin să-i aducă mul­țumire și închinare, în așezământul pe care-l ocrotește de atâta vreme. În zi de mare sărbătoare, creștinii locului s-au bucurat, și de această dată, de un praznic luminos.

 Praznic luminos

Cu glas duios, părintele paroh s-a rugat necontenit la Maica Domnului și la toate puterile cerești pentru smerenia, mântuirea și binecuvântarea celor ce au venit cu gând curat și inima bună, în Casa Domnului de la Roșu, Chiajna. Părintele spiritual al enoriașilor, preotul paroh Marius Gagea, ajutat de alți preoți de la parohiile din apropiere, a săvârșit o slujbă deosebit de frumoasă. După tradiție, rânduielile bisericești au început cu o seară înainte. Miercuri seară, între orele 18.00 și 19.00, preotul Marius Gagea a săvârșit slujba Vecerniei. Au participat atât credincioși din parohia cu hramul Acoperământul Maicii Domnului cât și din bisericile învecinate. Joi, în ziua praznicului, au participat pe lângă preoții de la parohiile vecine și patru cântăreți bisericești. Slujba a început de la ora 08.30, cu Utrenia, iar la 09.30 a fost săvârșită Sfânta Liturgie. În jurul orei 11.00, au fost împărtășiți copiii și credincioșii spovediți. Apoi a fost sfințite pachetele și s-a făcut parastasul, pomenirea ctitorului, cu tot neamul  lui cel adormit.

„Primul hram de Acoperământ a fost în 2012. Până la sfințirea mare a bisericii, am săvârșit hramul într-un mod restrâns, împreună cu preoții din parohiile vecine. Începând de anul trecut, am reușit să ne orgnizăm mult mai bine și mai eficient datorită implicării ctitorului bisericii, Lucian Smaranda, și a soției sale. Îi mulțumim ctitorului pentru că ne-a sprijinit de fiecare dată cu pachete și corturi încăpătoare, amenajate special pentru a împărți enoriașilor bucatele tradiționale, într‑un cadru frumos organziat. La praznicul de acum, am pregătit aproximativ 80 de pachete cu produse alimentare. (…) Cu ocazia hramului bisericii noastre, ne rugăm Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului, ca Acoperământul Său să-i ocrotească pe toți cei credincioși și pe familiile lor de toate necazurile vieții și să le dea putere să treacă peste grelele încercări. Acoperământul Maicii Domnului să fie tuturor un izvor de lumină care să vă călăuzească viața către Împărăția lui Dumnezeu, unde să formăm o mare familie întru Hristos. Ne-am bucurat de o zi binecuvântată de Dumnezeu, ca prin aceasta să ne unim inimile în rugăciuni către Maica Domnului”, le‑a spus preotul Marius Gagea, parohul lăcașului de cult închinat Maicii Domnului, credincioșilor, în cuvântarea sa.