Forţa Civică va iniţia un proiect de lege pentru ca în Parlament „să nu se mai găsească agenţi sub acoperire“, a declarat preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, arătând că parlamentarii trebuie să se ocupe de legiferare şi „să nu aibă slujbă dublă“.

„Noi credem că este absolut necesar să despărţim apele. În momentul în care eşti parlamentar te ocupi de legiferare, nu ai slujbă dublă! Şi de aici o să vedeţi mai departe cum procedăm”, a precizat, în­tr-o conferinţă de presă, Mi­hai Răzvan Ungureanu.

El a evitat să dea exem­ple de parlamentari care ar fi şi agenţi sub acoperire. „Nu am ce exemple să vă dau, vă spun ce urmează să facem”, a spus Ungureanu la întrebările ziariştilor pe această temă.

„Cred că ar trebui întrebaţi parlamentarii înşişi, luaţi pe rând. Iniţiativa noastră este menită să transforme Parlamentul dintr-o instituţie lipsită de credibilitate, dintr-o instituţie în care se pot întâmpla cum s-au întâmplat şi în vară migrări masive de parlamentari dintr-o parte în alta a spectrului politic, într-o instituţie credibilă, solidă, care este aşezată pe spatele unor oameni politici responsabili şi cu biografie curată”, a precizat președintele Forței Civice.