Ministrul de Interne este foarte nemulțumit de bugetul alocat ministerului pe care-l conduce și amenință cu demisia dacă nu-i vor fi alocați mai mulți bani la rectifică-rile bugetare.

Declarația să vină după ce, cu câteva zile înainte, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, îi ceruse demisia în cadrul PNL pentru că nu gestionează corespunzător problemele administrației. ­„Bu­getul ministerului a scăzut în ultimii ani, el ajungând de la 1,36% din PIB în 2012 la 1,23% din PIB în 2013. Situaţia eco-nomică obligă la aceste cifre. Pe cheltuieli de personal, cât şi pe bunuri, servicii, dar şi pe investiţii mai avem nevoie de bani. Dar nu pot veni în faţa dumneavoastră să spun să mai luăm din altă parte.”, a spus Stroe. El a arătat că garantează cu propriul madat că la rectificarea bugetară ministerul va avea sumele necesare pentru deru-larea activităţii sale într-un mod care să asigure siguranţa cetăţeanului şi siguranţa naţio­ală. Stroe a spus că, dacă nu vor fi alocaţi bani la rectificare şi va fi nevoit să tragă „la gard“ 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el. „Dar nu pot fi de acord cu niciunul din amendamente. Vă rog să le respingeţi, nu am cum să susţin amendamentele făcute. Noi avem salarii, avem uniforma res­tanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră“, a spus Stroe.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a ţinut să-i mulţumească lui Stroe pentru înţelegerea de care dă dovadă. Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat în forma iniţială, fără amendamente, cu 31 de voturi „pentru“, 4 voturi „împotrivă“ şi 4 abţineri.