Omul de afaceri Dan Adamescu a murit la vârsta de 68 de ani, anunță familia acestuia.

În ultimele luni, acesta s-a aflat internat în spital sub pază.

Dan Adamescu, condamnat la 4 ani de închisoare pentru mituirea a doi judecători, a deţinut mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi trustul media care controla ziarul România Liberă. De asemenea, a fost proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în 27 mai 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență. Instanța supremă a respins apelul declarat de Adamescu și a menținut sentința dată de Curtea de Apel București în februarie 2015.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare. Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar -b12 ani și 2 luni închisoare.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.