FOTO: Poliția Română

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Georgian Drăgan, a declarat, marți, că peste 350 de radare sunt amplasate pe drumurile publice la finalul acestei perioade de minivacanță, iar 1.500 de polițiști acționează pentru fluidizarea traficului, citează Agerpres.

„Peste 350 de aparate radar amplasate pe drumurile publice pentru depistarea celor care nu respectă regimul legal de viteză. 1.500 de polițiști de la Rutieră acționează pentru fluența traficului rutier și pentru prevenirea oricăror evenimente negative, în special pe drumurile dinspre stațiunile turistice către Capitală și celelalte aglomerări urbane, dar și la intrările în țară pentru fluența traficului și pentru prevenirea accidentelor rutiere”, a afirmat Drăgan.

El a recomandat conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să acorde prioritate în intersecții, ‘să nu calce pedala de accelerație mai mult decât e cazul’, să nu efectueze depășiri neregulamentare și să-și echipeze corespunzător autovehiculele.