Școala Gimnazială nr. 1 Brănești, în parteneriat cu ISJ Ilfov, a organizat la sfârșitul lunii mai, la Căminul Cultural din Brănești, cea de a doua ediție a Concursului județean de muzică ”Euterpe”.

 

 
Zeci de copii talentați care iubesc muzica vocal-instrumentală au participat pe 28 mai, la Brănești, la Concursul județean de muzică ”Euterpe”, eveniment care se adresează elevilor din învățământul preuniversitar nivel primar, gimnazial și liceal.
”Concursul Euterpe a ajuns la cea de a doua ediție, deoarece a stagnat din cauza pandemiei. Este însă un concept foarte frumos, pe care prof. metodist Iustina Ilie l-a pus pe picioare, un proiect care adună copii talentați, pe diferite secțiuni. Apreciez echipa de lucru, în special profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Brănești care, și anul acesta, nu s-au dezmințit în privința organizării. Concursul reunește copii, nu doar din județul Ilfov, ci și din județele limitrofe, pentru că dorim ca următoarea etapă să fie regională. După felul cum se desfășoară, are toate șansele”, a declarat prof. inspector Vasile Bogus, inițiatorul concursului. Adriana Enache, prof. la Școala Gimnazială Nr. 1 Brănești, membru al echipei de organizatori, ne-a declarat că este nevoie de foarte multă muncă pentru organizarea unui concurs festival precum ”Euterpe”. ”Muncim să aducem sponsori, să îi răsplătim pe copii cu medalii, cu diplome, cu tot ce putem, fiindcă și ei muncesc la rândul lor. Este multă emoție, am văzut multe lacrimi, mulți părinți care îi susțin pe copii”, a spus prof. Adriana Enache.
Concursul a inclus peste 120 de momente muzicale
Prof. Iustina Daniela Ilie, în calitate organizator metodist la IJP Ilfov pentru Educație Muzicală și profesor titular la Școala Gimnazială Nr. 1 Brănești și Liceul Teoretic ”Traian Lalescu”, din Brănești, ne-a explicat că ideea concursului este accea de a promova copiii talentați, care studiază la școala generală sau la un liceu, fără profil de muzică, ca specialitate, nu doar din județul Ilfov, ci din toată țara.
”Elevul este coordonat de profesorul de educație muzicală de la școală. Am plecat de la ideea ca acest concurs să fie județean, dar următoarea etapă dorim să fie regional, iar apoi să îl facem național. Avem toate secțiunile posibile, muzică instrumentală grup, muzică ușoară voce solist, muzică vocal instrumentală solist, muzică vocal-instrumentală grup, muzică ușoară grup. Avem de la clasa pregătitoare, până la clasa a XII-a. Dăm posibilitatea tuturor să participe, să își arate talentul, să îl dezvolte, să treacă peste emoțiile scenei. Am remarcat foarte multe voci frumoase, foarte mulți copii talentați. Ne bucurăm că anul acesta s-au înscris mult mai mulți ca la prima ediție. Avem 120 de numere înscrise în concurs, unele fiind cu grupuri relativ mari, de 20-25 de copii, grupuri vocale, grupuri vocal instrumentale. Avem concurenți din București, fiind reprezentate toate sectoarele, din toate localitățile ilfovene, două școli din Dâmbovița, două școli din Călărași, precum și județul Giurgiu, care este reprezentat prin două școli gimnaziale și un liceu”, a spus prof. Ilie.