Ai probleme de sănătate a căror rezolvare necesită tratamente costisitoare? Nu-ţi mai face griji că nu ai bani de medicamente şi intervenţii chirurgicale. Pe timp de criză, ca să-şi atragă clienţii, multe bănci oferă împrumuturi pentru orice procedură medicală. Dobânda e mică, iar banii îi primeşti în doar câteva zile astfel încât, vei beneficia de servicii medicale la timp, în siguranţă şi confort.

Creditul pentru sănătate poate fi cea mai convenabilă soluţie pentru tratament atunci când sănătatea o cere, dar bugetul nu-ţi permite să achiţi costurile medica-mentelor şi îngrijirilor de specialitate. Silit de situaţie, unul dintre avantajele tratamentului cu banii băncii ar fi acela că împrumutul îţi va fi acordat în lei, aşa că nu vei pierde niciun ban prin tranzacţiile de schimb valutar. În plus, unitatea bancară nu-ţi percepe comision pentru analiza dosarului şi nici pentru utilizarea creditului. E bine să ştii că, în cazul în care eşti grav bolnav şi nu te poţi deplasa până la bancă, împrumutul pentru îngrijirile medicale de care ai nevoie va fi acordat altei persoane care îţi este rudă până la gradul II, în baza documentelor justificative. În plus, ai posibilitatea să faci solicitarea de credit împreună cu un co-debitor, o persoană care să par-ticipe la rambursarea creditului alături de tine.

Condiţiile pe ­care ­trebui să le îndeplinești 

 Să ai între 18 şi 75 de ani. 

 Să ai o vechime de cel puţin trei luni la actualul loc de muncă.

 Să obţii venitul minim pe economie sau pensie minimă de 350 lei. Creditul ți se acordă şi dacă eşti pensionat pe caz de boală.  

Cum și în ce situaţii primești bani de la bancă  

Mergi la unitatea bancară cu recomandarea de la medicul specialist şi orice alt document din care să reiasă procedurile terapeutice de care ai nevoie pentru însănă-toşire, plus copia actului de identitate, fişă fiscală, adeverinţă de venit.  

Beneficiezi de credit în următoarele situaţii: 

 Îţi trebuie medicamente. 

 Urmează să fii supus unei intervenţii chirurgicale de ortopedie, cardiologie, obstetrică-ginecologie.

 Ai nevoie de tratamente de cosmetică dentară.

 Eşti însărcinată şi urmează să naşti.

 Trebuie să faci anumite investigaţii de laborator.

 Vrei să faci o prelevare de celule stem etc.   

Poţi împrumuta până la 21.000 de lei

În momentul în care ţi se aprobă creditul, nu ţi se cere garanţie sau avans pentru emiterea sumei solicitate. Durata minimă de rambursare este de o jumătate de an, iar cea maximă, de patru ani. Însă, dacă ai posibilitatea să achiţi o sumă mai mare decât rata lunară, stabilită de reprezentanţii băncii, o poţi face fără pierderi. Uni-tatea nu-ţi opreşte comision nici în această situaţie. Chiar dacă dobânda este variabilă, ratele lunare vor fi egale sau descrescătoare.  

Uite cât vei plăti în final! (calculul este informativ)

Dacă iei un credit în valoare de 10.000 lei pe o perioadă de patru ani, rata lunară va fi de 283 lei (metoda de rambursare prin rate + dobândă egale), costul total al creditului 2.716 lei, valoarea totală plătită ajungând la 12.716 lei.