Angajatorii nemţi au lansat o ofertă pentru 2.400 de locuri de muncă, dedicate special lucrătorilor din România. Posturile pot fi obţinute prin concurs. Cele mai multe oferte, circa 40 la sută din total, sunt pentru medici şi personal calificat în îngrijirea persoanelor bătrâne şi / sau bolnave. Salariile pleacă de la 800 euro şi pot ajunge la 1.400 euro, pentru îngrijirea bătrânilor şi bolnavilor. În cazul medicilor, salarizarea pleacă de la 4.000 euro, iar pentru cei cu înalte specializări şi abilităţi profesionale, aceasta poate ajunge chiar la 10.000 euro. 

Alte meserii cerute de piaţa germană a muncii sunt cele din domeniile electrotehnicii, mecanicii, transporturilor, logisticii, construcţiilor de maşini şi vânzărilor. Cerinţa obligatorie este de cunoaştere a limbii germane şi existenţa unui certificat de conformitate. Germania a liberalizat piaţa sa de muncă, pentru est- europenii cu studii superioare, în urmă cu doi ani. 

Pe de altă parte, grupul britanic Vodafone va desfiinţa 500 de locuri de muncă la divizia sa din Germania, urmând să transfere părţi ale principalelor operaţiuni regionale în România şi operaţiuni de IT în India, potrivit unui document intern transmis angajaţilor germani.