GIMNASTICĂ. Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a vorbit despre necesităţile ce trebuie rezolvate pentru a continua ală-turi de fete, dar și noile atribuţii din cadrul Consiliului Naţional pentru Sport, pe care îl coordonează. «Este vorba de o reorganizare, care trebuie făcută după JO. Pentru a continua la lot, dar și pentru a le oferi fetelor cele mai bune condiţii e nevoie să avem o sală în București și nu spun asta, pentru că noi am vrea efectiv acest lucru. Să nu uităm că, împreună cu Mariana Bitang, am stat 25 de ani într-o cameră de cămin la Deva. Aveam doar gimnastică în cap și nu a contat. Fetele din lot au picat Baca-laureatul, am încercat să facem așa, un fel de școală mozaic acolo, dar nu a mers, iar rezultatul s-a văzut”, a declarat Bellu. El a precizat că părinţilor nu le-a plăcut situ-aţia, adăugând că fetele care vor veni la lot în mod sigur au un obiectiv clar, în afară de gimnastică: școala.
K1. Cătălin Moroșanu, campionul Superkombat, a fost declarat cel mai bun luptător de la K1 Final 16 Tokyo de către oficialii japonezi, după ce l-a învins pe polone-zo-australianul Paul Slowinski și s-a calificat în marea finală K1. Chemat pe ultima sută de metri la Tokyo, Moroșanu l-a trimis de două ori la podea pe Slowinski, un sportiv cu 10 centimetri și 10 kilograme mai mare, în prima și a treia repriză, în cel mai spectaculos meci al galei de la Ryogoku. ”Dumnezeule, nu-mi vine să cred ce mi se întâmplă! Este absolut incredibil! Acum trei săptămâni nici nu știam dacă voi fi invitat, iar acum am primit și premiul pentru cel mai bun sportiv din gală. Mi s-a împli-nit un vis, să ajung printre cei mai buni opt din lume”, a afirmat Moroșanu. Marea finală K-1 va avea loc pe 26 decembrie la New York, acolo unde marele învingător al piramidei de 8 va încasa un cec în valoare de un milion de dolari.
RUGBY. Selecţionata „Lupii București” ce reprezintă România în Amlin Challenge Cup, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa, a fost învinsă cu 40-17 (23-7), pe terenul propriu, de echipa engleză Bath, la meciul de debut în grupele competiției. Deși, în fapt, o selecționată a campionatului României, cu jucători de la Timișoara, Baia Mare, Steaua, Dinamo, Farul și CSM București, ba chiar și cu mijlocașul la deschidere neozeelandez, Michael Wiringi, principalul marcator al băimărenilor în sezonul trecut al SuperLigii, “Lupii” nu au reușit să țină piept englezilor decât în repriza secundă. Din grupă mai fac parte echipa franceză Agen și formaţia italiană Calvisano. Selecţionata română va întâlni în 20 octombrie echipa Calvisano, tot pe stadionul Arcul de Triumf.