Gimnastică. Federația Română a transmis înscrierile nominale ale celor 10 sportivi care ne vor reprezenta la ediția 2015 a Campionatelor Europene de la Montpellier (11-19 aprilie). Lotul feminin este compus din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurcă și Andreea Iridon, în timp ce la masculin suntem reprezentați de Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Andrei Ursache și Andrei Groza. La Europene, întrecerile se desfășoară numai în probele individuale. Larisa Iordache, Diana Bulimar și Laura Jurcă au fost nominalizate pentru toate cele 4 aparate, în timp ce la băieți, nimeni nu va face cele 6 aparate.

 

Baschet. Energia Tg. Jiu a reușit o performanță remarcabilă pentru baschetul masculin românesc, calificarea la turneul Final Four al competiției FIBA EuroChallenge, după ce a învins pe teren propriu formația franceză Le Mans Sarthe Basket, cu scorul de 79-64, în meciul decisiv al sfertului de finală. Energia s-a impus în seria cu Le Mans cu scorul general de 2-1, după ce a învins în primul joc de la Tg. Jiu cu 84-60, pierzându-l pe al doilea, în Hexagon, cu 68-79. Antrenorul echipei noastre, cipriotul Antonis Constantinides, i-a folosit pe Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby, Nemanja Milosevic, Tal Karpelesz, Barîș Aktaș, Lamont Mack, Andreas Glyniadakis.

În semifinale, pe 24 aprilie, Energia va înfrunta echipa turcă Trabzonspor Medical Park, care a trecut de Avtodor Saratov (Rusia) cu 94-88 și 100-73.

 

 

Hochei. Finala Campionatului Național de hochei pe gheață se va disputa între CSA Steaua București și CSM Dunărea Galați, după ce formația militară s-a impus cu scorul de 5-3 în fața echipei Progym Gheorghieni, în meciul decisiv al semifinalei. În cealaltă semifinală, CSM Dunărea Galați a trecut de campioana en titre ASC Corona Brașov, cu scorul de 3-2 la general (semifinalele s-au jucat după sistemul cel mai bun din cinci meciuri). CSM Dunărea Galați, club fondat în 1932, are un singur trofeu în vitrina clubului, Cupa României, câștigată în anul 1988, iar acum va juca, în premieră, pentru titlu.  În schimb, Steaua este cea mai titrată echipă de hochei din România, cu 40 de titluri de campioană, ultimul adjudecat în 2006.