Rugby. Naționala României se va reuni pe 31 iulie pentru un nou stagiu de pregătire centralizată, pentru ca, pe 13 august, 31 de jucători să plece în Scoția, unde vor susține două meciuri de pregătire în vederea Cupei Mondiale care se va disputa în perioada septembrie-octombrie în Anglia, a anunțat Federația Română de Rugby. În Scoția, primul meci al Stejarilor, pe 14 august, va fi contra Rugby Yorkshire Carnegie, pe stadionul Headingley. Cea de a doua partidă este programată o săptămână mai târziu, pe 21 august, contra echipei clubului Melrose Rugby Football, în Edinburgh. România se află în grupă cu Franța, Irlanda, Canada și Italia, la Cupa Mondială.  

 

Box. Mihai Nistor (foto), primul boxer român calificat la Olimpiada ce se va desfășura în 2016 la Rio de Janeiro, nu se gândește încă la JO, acest eveniment fiind prea departe, dar are în vizor meciurile pentru Campionatul European și Campionatul Mondial. Întrebat care crede că sunt boxerii ce se mai pot califica, alături de el, pentru Jocurile Olimpice din Brazilia, Mihai Nistor a răspuns: „Este greu de spus acum cine va merge la Rio. Dar pot să vă spun altceva, cu siguranță nu doresc să fiu singurul boxer român de la Rio. Vreau să am alături de mine cât mai mulți boxeri din țara noastră”. Băcăuanul Mihai Nistor este primul boxer român calificat la Olimpiada ce se va desfășura în 2016 la Rio de Janeiro, după ce l-a învins, la categoria supergrea (+91 kg), pe marocanul Mohammed Arjaoui, într-o gală desfășurată chiar pe terenul adversarului, la Marrakech.

 

Polo. Steaua București a devenit campioană națională la polo feminin, elevele antrenorilor Eugen Georgescu și Andrei Stoicuț fiind neînvinse în actuala ediție de campionat, cu cinci victorii și un egal, la finalul celor trei turnee. În ultima fază a competiției, disputată la Oradea, stelistele și-au adjudecat titlul după ce au învins echipa gazdă, Crișul, cu 13-11, astfel că ultimul meci, disputat în compania adversarelor de la Torpi Târgu Mureș, nu mai era unul cu miză pentru roș-albastre. Echipa de polo feminin seniori Steaua București a fost înființată în urmă cu un an, iar cele mai multe sportive sunt încă la vârsta junioratului, fiind formate, de ani buni, de tehnicienii Eugen Georgescu și Andrei Stoicuț.