RUGBY. Echipa Timișoara Saracens RCM a câștigat actuala ediție a Superligii de rugby, iar titlul național a revenit, după doi ani, în orașul de pe Bega. În ultimul meci, elevii lui  Grainger Heikell s-au impus pe terenul celor de la CSM Baia Mare (18-15), principalul adversar din campionat. Saracens a izbutit, astfel, tripla pe plan intern, după ce a câștigat toate cele trei trofee puse în joc: Cupa Regelui, Cupa României și acum titlul național. Medalia de bronz a fost obținută de CSM Olimpia București, care s-a impus vineri în finala mică, scor 21-8, în fața celor de la Steaua.

 

SNOOKER. Neil Robertson, una dintre vedetele snooker-ului mondial care va vizita România anul viitor, a câștigat Campionatul Marii Britanii, după ce l-a învins, în finală, pe chinezul Lian Wenbo, cu scorul de 10-5. Mai mult, el a reușit și un break maxim de 147 de puncte, în meciul cu Wenbo. În drum spre finală, Robertson a avut un parcurs impresionant și a învins oponenţi mult mai titraţi, precum Stephen Maguire, John Higgins sau Mark Selby, liderul mondial, căruia i-a administrat un sec 6-0. Acesta este cel de-al 11-lea titlu din cariera australianului. Pentru această performanță, Robertson a primit și 150.000 de lire sterline pentru câștigarea turneului, plus un bonus de 44.000 de lire, pentru break-ul de 147 de puncte.

 

 

Natație. Piteșteanul Robert Glinţă (18 ani), este noua speranță a natației românești. Calificat la JO de la Rio, după ce a câștigat Mondialul de juniori, Glință (foto) a stabilit un nou record mondial, la 100 m spate, în finala Campio­natului European de Natație pentru juniori în bazin scurt, ce se desfășoară la Netanya, în Israel. Glinţă a oprit cronometrul în finala competiției la 50,77 secunde, îmbunătăţind recordul mondial de juniori cu 14 sutimi (vechiul record fiind de 50,91 secunde). În semifinalele probei, românul mai corectase un record național, cel de seniori, înotând cei 100 de metri ai probei în 51 de secunde și 10 sutimi.